SketchUp Inredning ritning i 3D

Plats Stockholm

Nybörjarkurs för dig som är nyfiken på ritverktyget SketchUp för inredning. Du lär dig att göra ritningar i 2D och 3D. Skapa livfulla bilder av dina ritningar och få drömmar och idéer att komma till liv.

Boka kursen nu

Du lär dig det roliga och användbara 3D verktyget SketchUp. Ett ritverktyg där du kan skapa livfulla ritningar till ditt projekt, både på arbetet och hemma. Du kan göra projektritningar i både 2D och 3D och skapa bilder av dina ritningar och få drömmar och idéer att komma till liv.

Målgrupp

Du är van att arbeta i din dator och har god datavana. Kursen vänder sig till dig som har ett stort inredningsintresse och vill kunna levnadsgöra dina idéer.

Mål

Efter kursen, som är en introduktion i ritprogrammet SketchUp, har du de grundläggande kunskaper som behövs för att kunna bygga upp en 3d version av till exempel en bostad eller en butik.

Innehåll

Under två dagar arbetar vi med programmet SketchUp. Du får möjlighet att lära dig hantera ett 3D-program. Gemensamt går vi igenom de grundläggande verktygen i SketchUp. Utifrån 2D-ritningar skapar du ett rum i 3D och inreder detta. Moment som ingår:

  • Rita upp en rumslighet med SketchUps verktyg.
  • Skapa 3D vyer/scener och 2D ritningar som kan exporteras och användas i en presentation och i dina personliga projekt
.

Kursupplägg

Gruppen består av max 10 deltagare. Gemensamma genomgångar och övningar där du får rita upp objekt i SketchUp. Vi arbetar på våra stationära Mac-datorer i salen. Tar du med egen bärbar dator behöver du en mus med skrollfunktion och med höger och vänster-klick.

Studiematerial

Kurskompendium ingår i kursavgiften.

Kursintyg

Om du har närvarat minst 75 % kan kursintyg utfärdas på begäran efter att kursen har avslutats.

Kursledare

Sofia Andrén

Kursledare

Sofia Andrén

Sofia Andrén är Visual Merchandiser, konceptdesigner, inredare och stylist och har arbetat med att designa och utveckla butiksmiljöer och bostäder under många år.

Sedan 2014 är hon huvudlärare för utbildningen Diplomerad Visual Merchandiser på Folkuniversitetet i Stockholm, och från hösten 2019 även för utbildningen Diplomerad Inredningskonsult.

Sofia har under åren utbildat många kreativa elever i visual merchandising, homestyling och inredning. Sedan 2014 driver hon också bolaget Even Steven Agenturer / Even Steven Education.

Sofia Andrén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 jul 2022 - 05 jul 2022
Må 09:00 - 15:00
Ti 09:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1134217
Pris
2950 kr