Diplomerad Inredningskonsult HT-22 måndagar

Plats Stockholm

Inredningsutbildning för dig som drömmer om att arbeta med inredning, behöver ta dina grundkunskaper till en högre nivå eller vill starta en ny karriär inom inredning och vill lära dig alla delar för att lyckas som inredare.

Boka kursen nu

Boka din plats på vår kostnadsfria Inroduktionsföreläsning med kursledaren och få sva på alla dina frågor samt en genomgång av kursupplägget. 24/5 kl. 18.00. Boka plats via länken nedan.

Här får du kunskap och redskap för att arbeta som inredningskonsult. Du lär dig hur man jobbar som inredare och får en inblick i hur man startar upp sin verksamhet. Linjen varvar teori med praktiska övningar. Vi lär oss om inredningskunskap, färgsättning, företagande och design.

Linjen varvar teori med egna case och workshops där du får sätta dina nya kunskaper på prov. Linjen vänder sig till dig som vill arbeta med inredning eller som arbetar inom branschen idag och vill ta dina kunskaper vidare. Du lär dig genom övningar, digitala ritprogram och moodboards att förverkliga dina idéer och skisser och får även sätta ihop egna presentationer för att lyckas i mötet med en kund. Du lär dig skapa olika inredningsstilar och får ökad förståelsen för formgivningens betydelse för en välplanerad bostadsinredning.

Du lär dig bl.a.olika inredningstekniker, möbleringsplaner, färglära, ljussättning och stilguider för att med utgångspunkt från den nya kunskapen kunna skapa inredningar som ger wow-känsla och är anpassade efter det aktuella uppdraget. Utbildningen leder, efter godkänt diplomarbete, till ett diplom.

Förkunskaper

För att tillgodogöra dig utbildningen bör du ha god datavana, kunskap i officepaketet och gärna något bildprogram.

Målgrupp

Linjen vänder sig till dig som har ett starkt intresse för inredning och design, arbetar inom området idag och vill ta dina kunskaper vidare och till dig som har planer på att arbeta som inredningskonsult eller genomföra egna inredningsprojekt. Egen dator krävs för att genomföra linjen.

Mål

 • Att ge dig en grundläggande orientering i olika delområden inom inredning med fokus på heminredning
 • Att ge dig grundkunskaper om projektupplägg och skissmetoder.
 • Att stimulera din kreativitet så att du kan arbeta fram lösningar för hemmiljöer.
 • Att ge dig en inblick i stilhistoria.
 • Presentationsteknik/collage.

Undervisningsform

Utbildningen har en yrkesorienterad karaktär och är en modern utbildning där vi arbetar i smarta, digitala verktyg och program som; Floorplanner,Milanote och Color Adobe. Linjen bygger på aktiv närvaro från dig och varvar teori med praktiska övningar. Du kommer att få träffa gästföreläsare inom olika specialområden. Vi rekommenderar att man avsätter tid för cirka 2-3 timmars hemarbete per vecka - för repetition, egen fördjupning och de hemuppgifter som ingår i utbildningen. Utbildningen avslutas med ett diplomarbete som bedöms.

Utbildningen går på måndagar 9.00 - 15.15. Höstlov v. 44.

Innehåll

 • Designhistoria
 • Möbleringsplaner
 • Färglära
 • Materiallära
 • Stilguider
 • Bostadens utveckling

 • Digitalt
 • 2D och 3D Floorplanner
 • Presentationsteknik
 • Moodboards

 • Företagande
 • Budgetering
 • Offertskrivning
 • Sociala medier
 • Affärsplan

 • Övrigt innehåll
 • Trendspaning
 • Löpande workshops
 • Egna case
 • Utbildningen avslutas med ett diplomarbete som efter godkännande leder till diplom.
 • Material

  Du får en materiallista samt en genomgång av denna när utbildningen startar. Egen dator och bärbar mus med skroll att koppla till din bärbara dator krävs för att genomföra kursen.

  Diplomarbete

  Som avslutning på utbildningen genomför du ett diplomarbete. Under arbetet får du tillfälle att praktiskt pröva de teorier, metoder och verktyg som du har lärt dig under utbildningen.

  Diplom

  Diplom utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald. Om du uppfyller dessa grundläggande krav och dessutom har godkända resultat på certifieringsarbetet får du ett diplom som styrker din kompetens. Diplomeringen innebär således att du genomgått utbildningen med godkända resultat och visat att du tillgodogjort dig utbildningens syfte.

  Anmälan

  Anmälan görs här via hemsidan eller genom att ringa oss på 08-789 42 00.

  Avgift Betalning av kursavgiften hanteras i sin helhet av vår samarbetspartner Collector Bank. Vid mottagande av betalningsinformation från Collector Bank kommer de olika alternativen för betalning som erbjuds att visas.

  Allmänna villkor

  En anmälan är bindande, om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att kunden kan ångra sin anmälan genom att sända ett meddelande om detta till Folkuniversitetet inom 14 dagar, efter att kunden har fått en bekräftelse eller kallelse avseende anmälan. Om kursen/utbildningen har startat och kunden har deltagit vid en sammankomst, har kunden accepterat att avstå sin ångerrätt.

  Våra diplomutbildningar startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är dom enda giltiga skälen för eventuell avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg, ändrade arbetsförhållanden eller flytt från orten (läs vidare längre ner). Eventuell anmälningsavgift återbetalas aldrig förutom om utbildningsanordnaren inte kan starta utbildningen.

  Avbokning
  Avbokning måste alltid ske skriftligt oavsett anledning.

  Om avbokning sker senast 14 dagar före utbildningens start debiteras ingen avgift.

  Från och med 14 dagar före utbildningens start (men efter att ångerrätten har förfallit) debiteras en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften.

  Efter utbildningens start är det ej möjligt att avboka sin plats och få pengar tillbaka, förutom vid sjukdom styrkt av läkarintyg. Övriga godkända anledningar kan vara flytt från orten eller förändrade arbetsförhållanden som inte kunde förutses när utbildningen bokades, vilket ska styrkas med intyg från arbetsgivare eller motsvarande. Vid dessa fall debiteras 10 % av kursavgiften samt en kostnad för de sammankomster som ägt rum fram till det datum intyget gäller ifrån.

  Utbildningen går på deltid för att kunna kombineras med arbete eller andra studier. Utbildningen berättigar inte till studiemedel.

  15 % rabatt om du går ytterligare en kurs.

  Om du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, film, konsthantverk, textil, inredning, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

  Kursledare

  Sofia Andrén

  Sofia Andrén är Visual Merchandiser, konceptdesigner, inredare och stylist och har arbetat med att designa och utveckla butiksmiljöer och bostäder under många år.

  Sedan 2014 är hon huvudlärare för utbildningen Diplomerad Visual Merchandiser på Folkuniversitetet i Stockholm, och från hösten 2019 även för utbildningen Diplomerad Inredningskonsult.

  Sofia har under åren utbildat många kreativa elever i visual merchandising, homestyling och inredning. Sedan 2014 driver hon också bolaget Even Steven Agenturer / Even Steven Education.

  Sofia Andrén

  Har du frågor?

  Kontakta Kundtjänst i Stockholm

  direkt@folkuniversitetet.se

  Tid
  12 sep 2022 - 12 dec 2022
  Må 09:00 - 15:15
  Tillfällen
  13
  Plats
  Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
  Visa på karta
  Studietimmar
  91
  Kurs-ID
  1133621
  Pris
  Ordinarie pris:
  20750kr
  Med rabatt:
  15562 kr
  Kan ej kombineras med andra erbjudanden.