Belysning och ljussättning - distans live

Plats Distans

En distanskurs för dig som är intresserad av inredning och vill fördjupa dig i ljussättningens betydelse för rummets karaktär. Lär dig välja lampmodeller och rätt placerade ljuskällor.

Boka reservplats

Lärarledd distanskurs via länk. Kursen motsvarar en vanlig lärarledd kurs. Via länk kommer deltagarna ha möjlighet att samverka och ställa frågor till kursledaren som medverkar varje kurstillfälle. Deltagarna arbetar med eget material från sin plats och dator, surfplatta eller mobil med webbkamera.

Målgrupp:

För dig som är intresserad av inredning och vill lära dig hur du ljussätter och planerar belysningen i rummet. Kursen riktar sig både till dig som arbetar med inredning i någon form och vill lära dig mer om belysning och ljussättning, men även för dig som är intresserad av inredning och vill skapa en bättre ljusmiljö hemma.

Syfte:

Kursen tar upp hur du skapar en harmonisk rumsupplevelse och ljussätter ett rum ur ett funktionellt, estetiskt och hållbart perspektiv. Vi kikar även närmare på viss historik om belysningens utveckling i hemmet och armaturer från olika tidsepoker. Att kunna välja rätt sorts belysning till en miljö och att samman föra funktion, estetik och miljömässiga val för att skapa ett väl ljussatt rum.

Beskrivning/innehåll:

En distanskurs live med lärarledda kurstillfällen på distans via Zoom. Innan första kurstillfället skickas en länk via mail till deltagarna. Denna används varje kurstillfälle för att nå distanskursen via nätet i en webbläsare på dator eller surfplatta. Två kurstillfällen. Varje kurstillfälle består av fyra lektionstimmar á 45 minuter. På kursen lär du dig att skapa en belysningsplanering. Vi går igenom sju viktiga visuella grundbegrepp för att kunna planera en god och snygg ljusmiljö, vi studerar även en viss del historik och lyssnar till inspirationsföreläsningar. Kursen avslutas med att du gör en enklare planering för ett eget ljusprojekt.

Studiematerial:

Ljus & Rum. Planeringsguide för belysning inomhus.

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990.

Hennes intresse för design och inredning har hon med sig från barndomen då hon fick höra mycket historier om möbelkonst, stilar och arkitektur. Pernilla är utbildad vid Stockholms Universitet och flera andra högskolor som Konstfack och KTH.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria.

Pernilla Ström

Kontakta Kundtjänst i Stockholm