Serieteckning för barn och vuxna 6-12 år

Plats Malmö

Starta ett kreativt projekt i sommar! På denna kurs i centrala Malmö får du och ditt barn prova på serieteckning tillsammans.

Boka reservplats

Kursupplägg

Detta är en kurs för barn i åldern 6-12 år. På kursen lär ni er hur ni startar ett serieprojekt och de grundläggande momenten inom serieteckning.

Ni lär er både tekniken för att till exempel göra bra pratbubblor och få fram ett visst ansiktsuttryck samtidigt som ni får en introduktion i att få en idé och skriva ett kortare manus till sin serie.

Vår kursledare har stor erfarenhet av att teckna serier för barn och unga, till exempel Bamse, Pelle Svanslös, Mamma Mu och Sandvargen.

• egen serie
  • pratbubblor
  • symboler
  • ansikte och ansiktsuttryck
  • kroppsspråk
  • skiss, tusch och färgläggning

Målgrupp

Barn i åldern 6-12 år i par med en vuxen, som de känner väl. Kursen förutsätter aktivt deltagande från både föräldrar och barn. Kursen är lämplig för såväl nybörjare som mer erfarna tecknare.

Kursavgiften innefattar en vuxen + ett barn. Det går förstås utmärkt om en annan vuxen än just föräldern går tillsammans med barnet.

Kursen kräver inga förkunskaper.

Arbetsformer

Grupperna består av cirka 6-8 par. Undervsiningen består av gemensamma genomgångar, individuell handledning och arbete med de egna projekten. Läraren har stor lyhördhet för vad ni vill uppnå och hjälper er att anpassa era projekt så att ni ska nå era mål.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursvagiften. Ljusbord finns på plats.

Adam Blomgren

Adam är serietecknare och illustratör med över 15 års erfarenhet av att teckna, främst till barn och unga.

Sedan han gick ut Serieskolan i Malmö 2004, har Adam under många år tecknat främst Bamseserier. Med animationsutbildningar från Fellingsbro och Viborg i bagaget, har han de senaste åren jobbat med animerade långfilmer som Pelle Svanslös, Mamma Mu, Sandvargen och Bamsefilmerna. Adam är en hängiven seriefantast som läser allt från feministiska serier till superhjälteserier och som inbiten skåning älskar han att bo i seriestaden Malmö.

Adam Blomgren

Kontakta Kursverksamheten i Malmö