Måla porträtt

Plats Kristianstad

Är du intresserad av att lära dig måla porträtt? På denna kurs får du lära dig de klassiska teknikerna. Vi målar med modell i Kristianstad.

Boka kursen nu
Vi kommer att arbeta i realistisk stil med stort fokus på struktur, lager, detaljer, toner och valörer för att du ska kunna lära dig hantverket från grunden.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha fått ökade kunskaper i måleri, ha tränat ditt seende och fått lust och mod att arbeta vidare på egen hand.

Innehåll

På denna kurs får du lära dig de klassiska teknikerna för att måla porträtt. Färg- och materiallära ingår och du arbetar med modell.

Målgrupp

Att ha målat tidigare underlättar. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå. Våra konstkurser är från 16 år.

Arbetsformer

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorlek cirka 6 - 12 deltagare.

Material

Medtag eget material, Olja eller Akryl. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Tips/mervärde

Det går att måla miljövänligt även med vanlig oljefärg genom att utesluta terpentin och petroleumbaserade lösningsmedel, fernissor etc. Det enda som behövs är linolja.

Ricky Larsson

"Att få engagera och utveckla människors vilja att uttrycka sig är en oerhört givande och en viktig del av mitt arbete. I mitt eget konstnärskap utforskar jag landskapet, vår natur som människor och omgivning. Med pennor, pensel och färg översätter jag vad jag ser och känner i ett slags språk på duken."

Ricky Larsson, konstnär, är född 1982 och bor i Kristianstad. Han har varit konstinstruktör på Academy of Fine Art, en akademisk konstskola i Tyskland.

Han är utbildad vid Florence Academy of Art.

Ricky Larsson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2020
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Götgatan 6, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1045824
Pris
2150 kr