Kroki

Plats Kristianstad

Upptäck hur roligt det är att teckna kroki och hur snabbt du utvecklar din teknik! Teckna efter levande modell och öva upp förmågan att se och uttrycka form, volym, anatomi och gest.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Att teckna kroki är ett bra sätt att träna öga och hand på för alla som tecknar och målar.

På kursen får du:

  • teckna korta och längre ställningar, med levande modell varje gång
  • genomgångar av moment som t.ex. proportioner, lodlinje, volym, valörer , anatomi, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, förkortningar.
  • använda flera olika material, exempelvis blyerts, kol, svart- och rödkrita

Kursupplägg

Vi arbetar i små grupper för att kunna ge alla individuell handledning. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar som varvas med korta genomgångar. Beroende på deltgarnas önskemål kan kursen genomföras varje eller varannan vecka.

Mål

Öka dina kunskaper om krokiteckning och utveckla din teknik. Träna ditt seende och utveckla din förmåga att uttrycka det du ser.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som den som har mer erfarenhet, eftersom du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Studiematerial

Ta med dig skissblock, blyertspennor varierande storlekar och knådgummi till första tillfället. Mer genomgående mail med material innan kurs. Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Stafflier finns att låna.

Utvecklingsmöjligheter

Att teckna kroki är en bra träning för all konstnärlig verksamhet. Kroki är även en bra grund för att fortsätta med olika tecknings- och målarkurser.

Ricky Larsson

"Att få engagera och utveckla människors vilja att uttrycka sig är en oerhört givande och en viktig del av mitt arbete. I mitt eget konstnärskap utforskar jag landskapet, vår natur som människor och omgivning. Med pennor, pensel och färg översätter jag vad jag ser och känner i ett slags språk på duken."

Ricky Larsson, konstnär, är född 1982 och bor i Kristianstad. Han har varit konstinstruktör på Academy of Fine Art, en akademisk konstskola i Tyskland.

Han är utbildad vid Florence Academy of Art.

Ricky Larsson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
04 okt 2020
Sö 17:30 - 19:45
Tillfällen
6
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1074410
Pris
2550 kr