Måleri akvarell

Plats Linköping

Släpp fram din kreativitet med akvarellmåleri! Bekanta dig med färgerna och utveckla förståelsen för hur du kan arbeta med dem. Akvarellmåleriet bjuder på möjligheter till att både experimentera och skapa stämningsfulla målningar.

Boka kursen nu

Innehåll

Med akvarellfärgernas speciella egenskaper finns det mycket att utforska och upptäcka. Det är en teknik inom måleri där vattenburen färg läggs på i transparenta lager. Du får under handledning och utifrån individuell förkunskap testa dig fram på ett avspänt sätt.

Genom skiftande övningar och utifrån gruppens förkunskap går vi steg för steg igenom material, tekniker, färglära, komposition samt hur du får fram former, ljus och skuggor.

Kursupplägg

Kursledaren är mest bekväm med att undervisa på engelska, men förstår även svenska.

Gemensamma genomgångar varvas med måleri under handledning, där du vägleds utifrån dina egna förutsättningar och inspireras av de andra deltagarna. Handledningen anpassas utifrån dina förkunskaper och därför passar kursen både nybörjare och dig som vill fördjupa dina kunskaper inom akvarellmåleri.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs.

Material

Du medtar eget material. För kursen behöver du akvarellfärger, penslar och akvarellpapper. Kursledaren går igenom eventuellt övrigt material.

Kursledare

Zsuzsanna Csépányi studerar scenkonst på folkhögskola i Linköping och har sedan tidigare utbildning inom visuell konst och pedagogik. Hon har även arbetat som grafisk formgivare i Budapest.

Hon tycker om att lära sig nya saker och att fortplanta sin kunskap till andra. I sitt konstnärskap och som kursledare uppmuntrar Zsuzsanna alltid kreativitet och lekfullhet.

Zsuzsanna Csépányi

Zsuzsanna studerar scenkonst på folkhögskola i Linköping och har sedan tidigare utbildning inom visuell konst och pedagogik.

Zsuzsanna har även arbetat som grafisk formgivare i Budapest.

Hon tycker om att lära sig nya saker och att fortplanta sin kunskap till andra. I sitt konstnärskap och som kursledare uppmuntrar Zsuzsanna alltid till kreativitet och lekfullhet.

Zsuzsanna Csepanyi

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 sep 2020 - 29 okt 2020
To 17:15 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075681
Pris
1725 kr