Programmera i C-sharp distans

Plats Distans

Är du nyfiken på programmering? Vill du få en inblick i programmeringens värld och förstå hur program och webbsidor är uppbyggda? Då är den här kursen på distans för dig.

Boka kursen nu

Med C# (C-sharp) är det möjligt att koda både webbsidor och program som körs på datorn. På kursen skapar vi kod i ett program som heter Visual Studio.

Mål

Du lär dig grunderna inom programmering samtidigt som du lär dig ett av världens mest populära programmeringsspråk. Du kommer även att lära dig objektorienterad programmering och att använda det standardbibliotek som följer med programmeringsspråket.
Efter avslutad kurs ska du kunna börja lära dig skapa webbsidor med C# på plattformen .NET och att skapa kopplingar till en databas.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunder i programmering och vill få förståelse för vad programmering innebär. Det viktigaste är att du är nyfiken på programmering och vill lära dig.

Förkunskaper

Du ska vara van att klippa och klistra text, hantera filer och att söka på nätet. God kunskap i engelska krävs då studiematerialet är på engelska.

• Variabler
  • Styrstrukturer som if-satser, while-loopar och switch-satser
  • Funktioner
  • Arrays och listor
  • Objektorienterad programmering
  • Klasser och objekt
  • Arv

Kursmaterial

Allt material finns på nätet och är på engelska. Du behöver tillgång till en Windows dator för att kunna göra övningarna.

Upplägg

Kursen är helt på distans och pågår i 10 veckor. Du får en uppgift per vecka och kan göra uppgiften när det passar dig under den veckan. Kursen kräver ett aktivt deltagande varje vecka genom inlämningar och inlägg i forum.

Kursintyg

När du har 75 procents närvaro kan du fråga efter Folkuniversitetets kursintyg.

Att känna till om C-sharp

C# är ett av de mest populära språken i världen. Det används till att skapa program som Word och Excel. Det kan också användas till att skapa webbsidor. Programmeringen sker då i det som heter back-end, med teknologin .Net. Det är lätt att ta steget från C-sharp till .Net eftersom det är samma programmeringsspråk. Med .Net körs programmet på en server istället för en dator.

Ernst Ras

Kontakta Maria Månsson