InDesign, grund

Plats Stockholm

InDesign är det marknadsledande layoutprogrammet som används för grafiskt material och trycksaksproduktion. Du lär dig alla handgreppen från visitkort till dagstidning och att typografiskt effektivt rikta ditt budskap.

Boka kursen nu

Mål

Kursens mål är att du ska behärska Adobe InDesign för att kunna framställa visitkort, informationsblad, affischer, nyhetsbrev, broschyrer - och liknande material.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som har behov av att informera, marknadsföra eller på annat professionellt sätt föra fram ett tryckt budskap från en avsändare till en målgrupp.

Förkunskaper

Du bör ha god förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö. Kursen har ett förhållandevis högt tempo som ställer krav på deltagaren.

Innehåll

 • InDesigns verktyg och paneler
 • Val av pappersformat för olika ändamål (skrivare/tryckpressar)
 • Textramar, bildramar och neutrala ramar
 • Bildhantering (pixel- och vektorgrafik)
 • Bildkällor – fria platser respektive betalplatser
 • Länkning av bilder
 • Utskrift
 • Dokumentsidor, mallobjekt/paginering
 • Ritstiftet (introduktion), och hur man kombinerar former med Banhanteraren
 • Styckeformatmallar, för längre eller återkommande produktioner
 • Tabeller
 • Färghantering för tryck, färgprofiler
 • PDF-export (via preflight) till tryckeri

Material

Kursbok meddelas i kallelse. Observera att boken inte är obligatorisk utan används som referensbok under kursen. Du behöver inte köpa boken för att kunna gå kursen men kan ha stöd av den under och efter kursen i ditt arbete med InDesign.
Kurslitteraturen ingår inte i kurspriset. Folkuniversitetets deltagare har rabatt på Adlibris och Bokus. Rabattkoden skickas ut i samband med kallelse till kursen.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd. Undervisningen är uppbyggd kring praktiska övningar med inflätade teoretiska moment. Kursen hålls i datorsal (Mac). Det går också bra att ta med egen laptop om du har Windows/macOS med senaste version av Adobe InDesign.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i. Thomas Dättermark är en erfaren utbildare i olika dataprogram och Adobe Creative Cloud.

Kommentarer från tidigare deltagare

”En fantastiskt bra, kunnig och pedagogisk lärare - toppenkurs!”

”Mycket bra lärare, tog sig tid när någon behövde det.”

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Thomas Dättermark

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 sep 2020 - 09 sep 2020
On 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1078049
Pris
3975 kr