Självledarskap - att förstå och leda dig själv

Plats Stockholm

Du får utveckla din självkännedom och förmåga att ta beslut i linje med vad som är viktigt för dig. Det är en kurs för dig som funderar på vad som får dig att må bra och känna meningsfullhet i livet; och kanske vill förändring.

Boka kursen nu
Under kursen kommer du nyfiket utforska dig själv och genom det få en djupare förståelse för dina värderingar, styrkor, relationer samt en tydlig riktning framåt. Kursen kräver engagemang och aktivt deltagande! Det är bra om du avsätter tid inte bara till kurstillfällena utan även till reflektion och praktiska övningar mellan gångerna.

För vem?

Kursen passar dig som vill ha en djupare förståelse för vad som är viktigt för dig, vad som engagerar och motiverar dig och hur du kan använda och bidra med dina styrkor. De insikter du får kan du ha nytta av både i relation till arbete, studier och privatliv, oavsett var du befinner dig i livet. För att tillgodogöra dig kursens innehåll behöver du kunna fungera i grupp och delta aktivt under och mellan gångerna.

Mål

Kursens mål är att ge dig verktyg och självkännedom som bidrar till ditt eget och andras välmående.
Kursen syftar till att öka din medvetenhet om:

 • Vad det innebär för just dig “att leva väl”.
 • Vilka dina personliga värderingar är och hur de formas och omformas genom livet.
 • Hur du kan använda dina personliga värderingar som verktyg och stöd för att navigera i med- och motgång och leda dig själv i en riktning som du upplever som meningsfull.
 • Andra människors perspektiv och livsresor.
 • Dina styrkor och drivkrafter.
 • Hur du kan vara närvarande och inkännande i mötet med andra.
 • Dina relationer och hur du påverkas av de sammanhang där du befinner dig.

 • Kursen är inte någon form av terapi.

  Innehåll

  Kursen är uppdelad på fem kurstillfällen med hemuppgifter.

 • Det första tillfället handlar om ditt nuläge, om att få balans i livet och hur du kommunicerar effektivt
 • Andra tillfället handlar om att förstå dig själv, dina drivkrafter och vad du tycker är viktigt i livet, genom att få syn på dina värderingar.
 • Tredje tillfället utforskar du dina styrkor, hur du kan använda dem på bästa sätt och hur de är kopplade till dina utvecklingsområden.
 • Fjärde tillfället utforskar du behovet av gemenskap och meningsfullhet genom att titta närmare på dina relationer och sammanhang.
 • Femte tillfället blickar du framåt genom att tydliggöra en riktning och få effektiva verktyg för att nå dit du vill.
 • Upplägg

  Kursen är i första hand upplevelsebaserad men utgår från vetenskaplig grund. Teori används som inramning av utbildningens moduler. Du tillgodogör dig självkännedom genom upplevelser i form av samtal, övningar och reflektion.

  Kursens innehåll bygger på forskning inom motivation, neurovetenskap och positiv psykologi. Upplägget består av strukturerade och processledda övningar och samtal, reflektion samt teoretiska genomgångar. Alla delar leds av kursledaren.
  Var beredd på att avsätta tid för hemuppgifter mellan kurstillfällena, liksom att avsätta tid för reflektion och praktisk tillämpning av lärdomar. Då får du ut så mycket som möjligt och kan nå förändring.

  Övningar och samtal sker både i mindre grupper och helgrupp. Hur mycket du vill dela till andra bestämmer du själv och känner in din egen komfortzon.

  Kursmaterial

  Mapp och material delas ut av kursledare under kursen.

  Kurslokal

  Kursen hålls i Stiftelsen Ekskärets lokaler i centrala Stockholm.

  Kursledare

  Roger Hansson har arbetat i många år som verksamhetsutvecklare, chef inom Kultur- och fritidsverksamhet och som ungdomsledare. Han har gedigen erfarenhet av att lotsa, motivera och engagera människor.
  Numera är han verksam som utbildare och föreläsare inom självledarskap och kommunikation samt coachar långtidsarbetslösa, med särskilt fokus på att hjälpa deltagarna att utvecklas och nå sin fulla potential. Sedan 2015 är han engagerad i Stiftelsen Ekskärets helgkurser i Självledarskap, där han fungerar som facilitator och ansvarig processledare. Han har en internationell certifiering i neuroledarskap (NLP, som handlar om hur vi behöver anpassa vår kommunikation och vårt ledarskap efter hjärnans funktion för att få bästa resultat).

  Kursens bakgrund

  Kursen utgår från ett väl beprövat och uppskattat kurskoncept och ges i samarbete med Stiftelsen Ekskäret. Kurskonceptet är utvecklat av Stiftelsen Ekskäret i samarbete med utbildningsorganisationen SelfLeaders (som bl.a. arbetar med Handelshögskolan i Stockholm, KTH och näringslivet), samt Naturakademin som stödjer ledare och organisationer i att leda med hållbarhetsperspektiv.

  Citat från tidigare kursdeltagare

  "Den bästa kurs jag gått. En viktig investering i mitt liv då jag fått lägga tid och fokus på reflektion och självkännedom. Kursplanen och vad kursledarna och inte minst vad de andra deltagarna delat med sig av har berikat mig som person. "
  "Kursen i självledarskap gav mig värdefulla insikter om mig själv och konkreta verktyg till att leda mig framåt i en meningsfull riktning. Kursledarna blandade forskning och teori med ett stort antal praktiska övningar som fick mig att inse vilka drivkrafter, beteenden och mönster som styr mig både privat och på jobbet. Medveten om dessa är det nu mycket enklare att navigera i livet och göra medvetna, positiva val."

  Kursledare

  Roger Hansson

  Har du frågor?

  Kontakta Kundtjänst i Stockholm

  direkt@folkuniversitetet.se

  Tid
  15 apr 2020 - 13 maj 2020
  On 17:30 - 20:45
  Tillfällen
  5
  Plats
  Birger Jarlsgatan 58, 11429 Stockholm
  Visa på karta
  Studietimmar
  20
  Kurs-ID
  1045044
  Pris
  3200 kr