Ekonomi för icke ekonomer

Plats Växjö

Vad är soliditet? Hur vet jag att en affär är lönsam? Grundläggande kunskaper i företagsekonomi hjälper dig att förstå en verksamhet bättre utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Boka kursen nu
Ekonomi för icke ekonomer ger dig en snabb och intensiv orientering i grundläggande företagsekonomi. Du lär dig att följa med i ekonomiska diskussioner och rapporter. Kursen ger dig grunderna inom företagsekonomi och hjälper dig att förstå ekonomins viktigaste grunder och begrepp. Efter den här kursen ska du förstå ekonomiska ord då du ska kunna enklare diskutera och förstå ekonomin i ditt företag.

Du lär dig arbeta med budgetar, uppföljning och kontroll. Du får också tillgång till ekonomiska verktyg som du kan applicera direkt på din verksamhet.Då kan du efter denna kurs bedöma de ekonomiska konsekvenserna av olika handlingsalternativ.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Kompl prisinfo

Obs! Kursavgiften inkluderar ej litteratur. Det tillkommer en kostnad på ca 370:-

Thomas Dahl

Thomas bor i Växjö, är civilekonom med lärarutbildning inom ekonomi.Har arbetslivserfarenhet från främst offentlig sektor inom ekonomi och utbildning.

Hans tid som utbildare på Folkuniversitetet med olika typer av ekonomikurser sträcker sig längre än 20 år tillbaka.

"De kurser där jag är engagerad i är framförallt företagsekonomi, bokföring och bokslut. Sedan några terminer är jag också aktuell i kursen Diplomerad ekonomiassistent, en gedigen diplomutbildning. Kurserna vänder sig i första hand till personer som är nybörjare inom ämnesområdet ekonomi, eller söker någon form av kompetenshöjning. Målet med respektive kurs är att på egen hand driva eget företag, och/eller bara försöka förstå villkoren för att driva företag.

Det bästa med Folkuniversitetet är det stora engagemanget med möjlighet till folkbildningsverksamhet för stora grupper av personer som vill lära mera. De oftast mindre grupperna ger möjlighet till en bra kommunikation mellan deltagare och lärare.

Det är inspirerande att som kursledare på Folkuniversitetet få möjligheten att få möta motiverade och målinriktade kursdeltagare som aktivt söker kunskap."

Thomas Dahl

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
05 mar 2020 - 02 apr 2020
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1041828
Pris
1990 kr