Orientalisk dans - Fat Chance Belly Dance Format

Plats Södertälje

Är du nyfiken att se en helt ny sida av Orienten? Orientalisk dans innehåller flera olika stilar och en specifik dansstil som kommit att bli en helt egen genre är Fat Chance Belly Dance

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Nivån passar dig både dig som dansat orientalisk dans tidigare eller är helt nybörjare.

Kursinnehåll

Orientalisk dans innehåller flera olika stilar och en specifik dansstil som kommit att bli en helt egen genre är Fat Chance Belly Dance® (tidigare kallat ATS® - American Tribal Style®).

Dansen kännetecknas av gemenskap och dansglädje. Extra utmärkande är att dansen improviseras i grupp där en ledare med hjälp av olika danstecken visar sina meddansare vad som kommer härnäst. Under lektioner i FCBD® lär vi oss både grundläggande rörelser och dessa tecken för att kunna improvisera i grupp. Till stilen hör även att spela fingercymbaler.

Kursupplägg

Kursen går tre gånger .Gruppundervisning, max 15 deltagare.

Om kursledaren

Derya började sin dansresa med att först dansa traditionell orientalisk dans ("magdans"). Hon har därefter dansat FCBD® i 12 år och har undervisat i stilen i cirka tio år. Hon fastnade för gemenskapen, musiken och rörelserna- och att allting tillsammans skapar magi på scen! Hon har fördjupat sig inom stilen och gått för lärare både nationellt och internationellt.

Som lärare kännetecknas Derya av värme och ödmjukhet. Hennes målsättning är att alla elever ska känna sig sedda och trygga för att tillsammans våga improvisera på ett strukturerat sätt.

Kursledare

Derya Yildirim

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
06 jun 2022 - 20 jun 2022
Må 17:00 - 18:30
Tillfällen
3
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1136482
Pris
650 kr