Ledarskapets psykologi

Plats Malmö

Det här är en kurs för dig som är ledare eller chef och som vill utvecklas på djupet som ledare. Kursen som ges i Malmö vänder sig till nya såväl som erfarna ledare, och fokuserar på ledarskapets psykologiska aspekter i teori och praktik.

Boka kursen nu

Jobbar du som chef idag, vill du förbereda dig för en kommande chefsposition eller har du en ledarroll i något annat sammanhang – som t.ex. en idrottsförening, ideell organisation eller som lärare?
Den här kursen ger dig ökad förståelse för de psykologiska faktorer som alla människor styrs av, och som påverkar ledaren såväl som följarna. Vi går igenom vikten av god självkännedom för att kunna leda andra, grundläggande motivationspsykologi, beslutsfattandets kognitiva och emotionella fällor.

Kursinnehåll

  • Det ”inre ledarskapet”. Vikten av introspektion och självkännedom för att leda andra.
  • Grundläggande motivationspsykologi – för dig själv och för gruppen du leder.
  • Beslutsfattandets kognitiva och emotionella grunder och fällor.
  • The Peter Principle – om att befordras till sin inkompetensnivå.

Målgrupp

För nya och erfarna ledare – i företag eller andra sammanhang.

Mål

Målet med kursen är att i teori och praktik ge grundläggande och fördjupande kunskaper kring ledarskapets psykologi.

Arbetssätt

Kursen varvar teoriavsnitt med diskussioner och arbete i par/grupp. Vi läser också artiklar och arbetar med fiktiva fallstudier.
För att kursen ska vara givande krävs en öppenhet för introspektion och självkritik – ett sådant förhållningssätt är grunden till utveckling och förändring.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs men det är en fördel om du har ha arbetslivserfarenhet, som gör att du kan relatera till kursinnehållet.

Kursinformation

Observera att kursen har uppehåll under vecka 11. Vid det första kurstillfället kommer beslut tas om ett nytt datum i för ersättningstillfälle.

Studiematerial/Litteratur

Kursen innehåller ingen obligatorisk kurslitteratur.
Boktips och frivillig läsning:

  • The Procrastination Equation av Piers Steel
  • The Art of Thinking Clearly (Konsten att tänka klart) av Rolf Dobelli
  • The Peter Principle av Laurence J. Peter
  • Ledarskapets Tao av John Heider

Kursintyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela kursavgiften är betald.

Fortsättning

Vill du få en bred genomgång av de olika områden en HR-avdelning arbetar med? Då kan vår utbildning Diplomerad HR-assistent vara något för dig.

Fredrik Emmerfors

Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi. Under namnet Hjärnambassaden ger han föreläsningar, kurser och coaching kring bland annat beslutsfattande, effektivitet, kreativitet och motivationspsykologi.

Han jobbar även som konsult inom ledarskaps- och verksamhetsutveckling samt kring kognitiva aspekter på arbete i digitala miljöer.

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund undervisar Fredrik bland annat i kurserna: Ledarskapets psykologi, Intervjuteknik och Diplomerad HR-assistent.

Fredrik Emmerfors

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
27 feb 2020 - 19 mar 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Propellergatan 1, 21119 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1039347
Pris
3395 kr