Intervjuteknik

Plats Lund

Gör du intervjuer i ditt jobb? Vill du förbättra din intervjuteknik? Då behöver du behärska intervjuprocessens alla moment – före, under och efter själva intervjun. I den här kursen som ges i Lund lär du dig de allmänna grunderna i intervjuteknik, men får...

Boka kursen nu

Att behärska konsten att göra bra intervjuer är nödvändigt i många yrken. Att förstå psykologin hos sig själv och den man intervjuar är grundläggande, men det finns också mycket att lära sig om olika metoder och knep för att lyckas. Om intervjumaterialet sedan ska redigeras som text, bild eller ljud är det viktigt att ha med redigeringsperspektivet redan under själva intervjun.
Den här kursen ger dig både allmänna grunder och fördjupande finslipning i konsten att intervjua. Den ger dig också möjlighet att mellan kurstillfällena jobba med egna övningar eller skarpa projekt, som sedan i mån av tid kan diskuteras individuellt med kursledaren eller i gruppen.

Kursinnehåll

  • Grundläggande intervjuteknik.
  • Psykologiska aspekter på intervjun som verktyg.
  • Journalistik, anställning, vårdbesök eller annat? Olika sammanhang kräver olika intervjumetoder.
  • Att intervjua med redigeringsperspektiv.
  • Mikrofonen som vapen.

Målgrupp

För dig som behöver kunskap och verktyg för att utveckla din intervjuteknik.

Mål

Målet med kursen är att i teori och praktik ge grundläggande och fördjupande kunskaper i intervjuteknik.

Arbetssätt

Kursen varvar teoriavsnitt med diskussioner och arbete i par. Mellan gångerna har du möjlighet att jobba med olika praktiska intervjuuppgifter, som anpassas individuellt efter nivå, erfarenhet, tid och lust.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Studiematerial/Litteratur

Kursen innehåller ingen obligatorisk kurslitteratur. Lista över lämpliga lästips meddelas senare.

Kursintyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden – förutsatt att hela kursavgiften är betald.

Fredrik Emmerfors

Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi. Under namnet Hjärnambassaden ger han föreläsningar, kurser och coaching kring bland annat beslutsfattande, effektivitet, kreativitet och motivationspsykologi.

Han jobbar även som konsult inom ledarskaps- och verksamhetsutveckling samt kring kognitiva aspekter på arbete i digitala miljöer.

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund undervisar Fredrik bland annat i kurserna: Ledarskapets psykologi, Intervjuteknik och Diplomerad HR-assistent.

Fredrik Emmerfors

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
15 apr 2020 - 29 apr 2020
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
3
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1049619
Pris
3395 kr