Skrattworkshop

Har personalstyrkan tappat glöden? Är det dags att ni gör något roligt tillsammans? Behöver ni fokusera på något annat en stund för att sedan gå tillbaka och göra ett ännu bättre jobb?

Skrattande kvinna

Är skratt friskvård?

Vi vet idag att basala behov som sömn, mat, motion och frisk luft är viktiga komponenter för vår hälsa. Vi vågar påstå att skratt tillhör samma kategori genom att det gjorts en stor del studier på ämnet, där resultaten gör att vi vågar påstå det. 

Många forskare hävdar att sjukdomar som till exempel högt blodtryck, hjärtsjukdomar, oro, depression, allergi och astma har något samband med stress och stressnivån påverkas av skrattet. De menar även att skratt har positiv effekt på immunsystemet, åldrandet, andningssystemet och hjärt- och kärlsystemet. Även mag-tarm- och bröstinfektioner påverkas positivt.

Utöver att vi till allra störst del kopplar skratt till goda känslor får också musklerna i skuldrorna, halsen, magen och ansiktet en kort och intensiv träning vid skratt.

Upplägg

När du hör av dig samtalar vi kring önskad tid för workshopen och utifrån vad vi enas kring skapar Petra ett upplägg som rimmar med era önskemål. Workshopen fokuserar på att praktiskt lära er och träna på att skratta genom olika övningar.

Här höjer vi ett varningens finger: det kan hända att dina kollegor börjar gråta av skratt och även få lite kramp i olika muskler som är starkt aktiva under skrattövningarna. Alla övningar handlar om att utmana oss själva och att hitta en favorit. Kanske kan den favoriten få följa med er i vardagen och göra sig påmind ibland.

Vem leder workshopen?

3 månader in i pandemin kände sig ledaren fattig på skratt. Detta insåg hon när hon tillsammans med sambon bröt ihop i ett krampliknande skratt, som även innebar tårar, när dom såg ett löjligt klipp på YouTube. Det krävdes inte mer för att inse att vi måste skratta mer. Det är ju så gott att skratta. 

Detta ledde till att Petra samlade på sig en massa studier om skrattets inverkan på våra kroppar och knoppar, vilket i sin tur ledde till att hon tog fram denna kursplan. Petra har många gånger fått höra "jag hörde att du redan var här, för jag hörde skrattet". Rätt bra utgångspunkt för denna workshop. Den allmänna kursen har körts varje termin efter detta och nu vill vi erbjuda er denna variant av kursen.

Var och hur?

Med fördel kör vi workshopen på distans, via Teams eller Zoom. Petra kan också komma ut till ert företag, men workshopen är skapad för digitalt upplägg. Deltagarna behöver säkerställa god uppkoppling samt att både ljud och bild fungerar.

Priser

Hör av dig till oss för offert.

Kontakta

Petra Svensson
petra.svensson@folkuniversitetet.se
063-15 10 63

"Det värsta som kan hända är att vi har skrattat tillsammans, i onödan!"