Sök Meny
Petra Svensson

Ventilen

Hej! Jag heter Petra och vill berätta om en viktig och totalt obunden studiecirkel. Det är en liten och respektfull samtalsgrupp för sexualbrottsutsatta vuxna kvinnor, vilket betyder att alla deltagare har med sig den erfarenheten.

I Sverige begås ca. 11 sexualbrott i timmen* och det är inte alltid lätt att finna rätt stöd, vilket var anledningen till att samtalsgruppen 2015 togs fram och startades. Detta gjordes i samråd med Brottsofferjouren Jämtland Härjedalen, och nu har vi landat i ett bra koncept. I gruppen pratar vi egentligen om allt vi möter och har mött i livet. En tar allt i sin egen takt och pratar om det en själv vill prata om. Visst är det fokus på övergreppen vi utsatts för och dess omkringliggande faktorer som påverkar vår vardag, men vi väljer också att skratta och fika tillsammans.

Vi är medvetna om att det kan vara svårt att ta kontakt med oss gällande detta, men vill skicka med tanken att gruppen endast består av deltagare som vill ta tillbaka sitt egenvärde igen. En liten bit i taget. Det kan också vara bra att veta att gruppen kommer att hållas liten, för att vi alla ska komma till tals och våga prata.

Jag jobbar på Folkuniversitetet och det är till mig du skickar e-post om du är intresserad av samtalsgruppen. Känner du dig trygg i att berätta lite kring dina omständigheter så är det välkommet direkt i mailet. Du är även välkommen att höra av dig om du vill veta mer innan du bestämmer om du vill gå med i gruppen. Det är en självklarhet att jag inte sprider information om vilka som hör av sig till mig!

Samtalsgruppen träffas terminsvis så vi har uppehåll över juletider och under sommaren, om deltagarna inte önskar annat. Vi håller till i en lokal i centrala Östersund, som meddelas efter kontakt med mig. Skicka ett mail till mig så tar vi det därifrån.

Ta hand om dig!


*Källa: Novahusets hemsida: www.novahuset.com (föreningen mot sexuellt våld)

En kortare länk till denna sida: www.folkuniversitetet.se/ventilen/ (ifall du känner någon som skulle behöva besöka sidan)

Har du frågor?

Kontakta
Petra Svensson
petra.svensson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila