Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Filosofi för alla - medeltiden och renässansen

Filosofi för alla - medeltiden och renässansen

Vill du lära dig om filosofins historia från medeltiden till renässansen? Vi diskuterar filosofi och moral i en trygg miljö där alla får komma till tals och vara delaktiga.

Innehåll

Under medeltiden och renässansen lades grunden för vetenskap och senare filosofer. Descartes, Erasmus och Spinoza har de flesta hört talas om, men vem var de egentligen och varför ansågs de vara så viktiga? Hur relevanta är deras idéer idag? Det finns även plats för politik (Machiavelli och Hobbes), feministiska tänkare och muslimska filosofer som har bidragit till att Europa återupptäckte båda Platon och Aristoteles.

Vi kommer att diskutera teologiska frågor som finns gud, har vi en fri vilja eller är allt förutbestämd men även världsliga frågor som kan vi lite på våra sinnen, hur lever jag ett bra liv, finns det ett "jag" eller är jag bara en tänkande maskin?

Förkunskaper

Inga

Kursform

Studiecirkeln är öppen för alla och bygger på allas delaktighet. Det är viktigt att vi tillsammans skapa en trygg grupp där man kan tala om sina känslor, syn på livet moral osv utan påhopp.

Länkar

Kursledare

Hilde van den Bergh Hilde van den Bergh växte upp i Nederländerna men flyttade till Sverige 2008. Sedan dess har hon lärt sig svenska och tagit examen i kulturvetenskap vid Linköpings... Läs mer om Hilde van den Bergh

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 LINKÖPING
Kursstart
20 feb 2020
Slutdatum
24 apr 2020
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Tider
To 17:15 - 18:45
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1042337
Platser kvar
Ja
Pris
1 800 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svenska från dag 1

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program