Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Klädsömnad, helg

Klädsömnad, helg

Enklare sömnad och handledning i utförandet av till exempel en kjol eller blus efter dina mått. Denna kurs anordnas i samarbete med Textilmuseet i Borås.

Du syr vad du önskar och läraren hjälper dig med just ditt projekt. Ta med mönster och gärna ett tyg redan till första tillfället så hinner du mer på kursen!

Målgrupp
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagare.

Mål
Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar efter dina personliga mått. Vill du sy en accessoar så går det också utmärkt, till exempel en väska efter egen idé.

Innehåll
Nybörjare syr ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Arbetssätt
Mestadels i form av individuell handledning med vissa gemensamma genomgångar.

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften, men kompendier och böcker finns att tillgå i klassrummet. Kursdeltagare bör ha med egna maskiner.

Tips/mervärde
Idag är konfektion billig att köpa, däremot skiljer sig ett konfektionssytt plagg från ett skräddarsytt i passform. Passformen höjer plagget och då det anpassas efter bärarens unika figur ger det en bekväm känsla och ett exklusivt uttryck. Det är också möjligt att välja bättre kvalitéer och få din egen design och unika uttryck på ditt plagg.

Länkar

Kursledare

Anxhela Ziso

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Skaraborgsvägen 3, 50630 BORÅS
Kursstart
21 mar 2020
Slutdatum
22 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
54 dagar
Tider
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
2 st
Arr nr.
1047171
Platser kvar
Ja
Pris
1 275 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev