Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Cubase - fysiska träffar + onlinekurs

Cubase - fysiska träffar + onlinekurs

Under två helger får du lära dig grunderna i Cubase – ett av branschens ledande musikprogram. Onlinekurs ingår som komplement.

Du får först se hur det fungerar och sen prova på att komponera, redigera, mixa och trixa med både ljud och effekter. Du får även tillgång till en onlinekurs som kompletterar den fysiska kursen, vilken ger dig möjlighet att repetera i egen takt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men testa gärna med ett gratisprogram som Garage Band, Audacity, eller liknande innan. Läs om Cubase här.

Kursinnehåll och upplägg

Det här är en grundkurs där vi går igenom hur de olika stora delarna i programmet Cubase fungerar. Den fysiska delen av kursen genomförs under två helger 7+8 mars och 4+5 april i vår kurslokal som ligger i centrala Stockholm mellan Centralstationen och Odenplan. Deltagarantalet är begränsat till 8 deltagare per kurs. Vi går igenom följande moment:

  • Komponera med mjukvarusynth.
  • Arrangera en låt.
  • Spela in och redigera ljud som sång, gitarr och trummor.
  • Mixning.
  • Exportera för Spotify eller Soundcloud.

Mål

Att lära dig grunderna i musikproduktion på dator.

Utrustning och studiematerial

Under lektionstid har alla deltagare tillgång till egen Mac-dator med Cubase Artist 9.5, MIDI-klaviatur och hörlurar. Du kan köpa senaste programmet för studentpris som fungerar lika bra på Mac som på PC. Du kan delta på kursen även om du har en äldre version av Cubase hemma. Kompendier i PDF-format och en Onlinekurs för Cubase 10 under 3 månader ingår i kursavgiften.

Mjukvara till studentpris och onlinekurs

Som deltagare på kursen och mot uppvisande av din kallelse till kursen, faktura och kontoutdrag, har du möjlighet att köpa mjukvara (Cubase) till ett kraftigt reducerat studentpris i musikaffär. Utöver detta ingår en Onlinekurs för Cubase 10 i kursavgiften, denna får du tillgång till under 3 månaders tid efter första helgen och när hela kursavgiften är betald.

Kursavgift

Det finns möjlighet att dela upp kursavgiften kostnadsfritt på två delbetalningar - meddela oss om du önskar detta i samband med din anmälan till kursen. Observera dock att du inte får tillgång till Onlinekursen förrän hela kursavgiften är betald.

Fortsättningsmöjligheter

Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. Vi erbjuder både gruppundervisning och individuell undervisning. Sök här på hemsidan efter aktuella kurser.

Tidigare deltagare

Se vår intervju med Marcus Hammarström via länken "Från Folkuniversitetet till Spotify" här bredvid, under rubriken Röster från Folkuniversitetet.

Kursledare

Sophie Rimheden har lång erfarenhet inom musikbranschen och har släppt flera skivor på egen etikett och turnerat runt om i världen som artist. Hon har även jobbat med musikrättigheter under flera år, varit med i hela processen med skivsläpp; fotografering, omslag, tryckning, promotion som eget skivbolag med mera. Hon har varit förlagd som artist på musikförlag i många år och har även jobbat på förlag. Dessutom har Sophie producerat andra artisters musik, remixat, gjort musik till teater, dans och film och mycket mera. Allt detta vill Sophie Rimheden berätta om och förmedla sina erfarenheter vidare till nya utövare eller de som helt enkelt är intresserade av denna egna speciella bransch.

Länkar

Kursledare

Sophie Rimheden

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
7 mar 2020
Slutdatum
5 apr 2020
Antal veckor
2 veckor
Tid kvar till startdatum:
41 dagar
Tider
Lö 10:00 - 14:15
Sö 10:00 - 14:15
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1049614
Platser kvar
Ja
Pris
3 200 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners