Polska nybörjare - A1 del 1

Plats Kristianstad

Det här är en nybörjarkurs i polska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på polska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst polska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på polska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har polska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Dorota Szuszkiewicz

"Läraryrket ger mig enorm glädje! Att få träffa nya människor, kulturer och få följa fantastiska framsteg i deltagarnas språkutveckling är en underbar upplevelse! Vad kan vara bättre?"

Människor har olika intressen, Dorotas är språk och konst. De ledde henne till vad hon gör idag. Hon har utbildat sig i fem år vid polskt universitet till tysklärare.

Efter att ha flyttat till Sverige studerade hon på distans till inredningsarkitekt i tre år och just nu håller hon på att utbilda sig till grundskolelärare i engelska. Hon älskar sitt jobb som lärare och tycker om att sprida passion för språket.

Dorota Szuszkiewicz

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
On 18:00 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1043739
Pris
1395 kr