Bruka jorden - ett odlingsår tillsammans

Plats Ystad

Är du intresserad av att odla? Du kanske är trädgårdsfantast, nybörjare eller söker odlingskompisar – alla är välkomna att lära sig mera i denna studiecirkel!

Det här är en kostnadsfri studiecirkel utan lärare, där alla hjälps åt både praktiskt och teoretiskt. Gruppen diskuterar olika tillvägagångssätt utifrån ett färdigt studiematerial. Studieplanen följer odlingsåret från mars till september med inspiration, information och olika uppslag. Deltagarna kan ha helt olika erfarenhet och förutsättningar - alla bidrar och utvecklas tillsammans! 

Som deltagare i studiecirkeln får du ett matigt studiematerial (på papper eller digitalt). Gruppen får också utifrån behov stöd till inköp av t.ex. fröer, jord eller verktyg. 

Exempel ur innehållet: 

  • Lär känna jorden 
  • Marktäckning, växtföljd och samodling
  • Anlägga odlingsbäddar
  • Från frö till planta och att ta egna frön
  • Odlingskalender
  • Skadedjur, sjukdomar och ogräs
  • Gröngödslingsgrödor, kompost och bokashi 

 

Start och anmälan

Du anmäler dig till studiecirkeln här och vi skapar sedan grupper löpande. Startdatum är därför inte fastställt utan vi kontaktar er när vi har en startklar studiecirkel. Tid, plats och upplägg bestämmer vi gemensamt. Träffarna kan vara digitala eller fysiska, till exempel hemma hos varandra, i någons trädgård eller på balkongen. Kanske har någon av er en odlingslott gruppen kan ses på. 

Folkuniversitetet håller i ett första uppstartsmöte, hjälper till med planeringen för gruppen och finns som stöd under hela odlingsåret.

Övrigt

Det finns just nu inget planerat startdatum för studiecirkeln men gör en intresseanmälan så hör vi av oss!

Skicka din intresseanmälan till: lotta.kristiansson@folkuniversitetet.se          

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Ystad

regionsyd@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
10
Första tillfället
kl -
Studietimmar
20
Kurs-ID
403266
Pris
0 kr