Saxofon, grund

Plats Trollhättan

Lär dig spela saxofon! På vår grundkurs i Trollhättan kan du lära dig spela saxofon om du är nybörjare eller så kan du fräscha upp dina gamla kunskaper.

Boka kursen nu

Målgrupp

Grundskursen vänder sig till dig som är nybörjare eller inte har spelat på länge och vill komma i gång och hitta glädjen i musiken och utvecklas i ditt saxofonspelande tillsammans med andra

Mål

Efter avslutad kurs hoppas vi att du hittat glädje till saxofonspelandet och en grund för fortsatt spelande och bra övningar för fingerfärdighet och uppvärmning.

Innehåll

Kursen kommer att ta hänsyn till på vilken nivå du befinner dig, men gemensamt för alla är att vi kommer att gå igenom bra övningar, spela tillsammans och hitta roliga musikstycken som utmanar dig och inspirerar dig till att öva.

Vi kommer att gå igenom var du befinner dig i ditt saxofonspelande och diskutera vad du mest vill gå igenom efter det får du övningar att gå igenom hemma samt stycken att öva på som vi sedan går igenom tillsammans.

Undervisningsform

Undervisning i grupp.

Litteratur/material

Du behöver ta med din egen saxofon (vilken sort spelar ingen roll). Notmaterial ingår i kursen.

Kursledare

Fredrik Häthén

Fredrik Häthén innehar en kandidatexamen i Digital Ljudproduktion från Blekinge Tekniska Högskola.  

I dagsläget är Fredrik verksam som kompositör, ljuddesigner, arrangerar, orkestrerare och producent, och hans musik finns i såväl datorspel som kortfilmer och reklam. Hans originalmusik har framförts av både symfoniorkestrar, storband, kvartetter och marschorkestrar. 

Fredrik spelar även saxofon, och har skrivit många originalstycken för det instrumentet samt medverkat i många olika konstellationer.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2022 - 04 maj 2022
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Garvaregatan 13, 46131 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1119638
Pris
1925 kr