Stort behov av kompetenta medarbetare

Som nyutexaminerad Energitekniker med driv och vilja kan du gå långt inom branschen. Det säger Alex Kihlström, verksamhetschef på Movent AB.

Alex Kihlström, arbetslivsrepresentant för YH-utbildningen Energitekniker på Folkuniversitetet i Karlstad

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Alex Kihlström och arbetar som verksamhetschef på Movent AB i Karlstad. Vi arbetar med serviceuppdrag inom ventilation mot både privata och kommersiella kunder.

Varför har du och ditt företag valt att engagera er i Folkuniversitetets YH-utbildning till Energitekniker?

Vi letar alltid efter duktiga och drivna medarbetare och att engagera sig i utbildningen är ett sätt att utöka vårt kontaktnät. Utbildningen har en intressant profil med en bred teknisk grund och möjlighet att specialisera sig via exempelvis LIA, lärande i arbete.

Hur ser behovet ut i din bransch?

Installationsbranschen och specifikt ventilationsbranschen behöver och kommer i framtiden att behöva kompetenta medarbetare. Vi ser att kravet på både teknisk och social kompetens ständigt ökar och för att hänga med i en teknisk bransch i framkant måste företagen attrahera duktiga medarbetare.

Vad är fördelen med yrkeshögskolan jämfört med andra utbildningsformer?

YH ger ofta en gedigen teknisk grund att stå på som man som nyexaminerad med lite driv och vilja lätt kan bygga vidare på. Att en så stor del av studietiden består av LIA ”ute i verkligheten” är otroligt viktigt då det ger erfarenhet och den studerande redan under studietiden kan applicera vad den lär sig i skolan på verkliga case.

Vad skulle du vilja säga till alla som funderar på att utbilda sig till Energitekniker?

Tveka inte att kontakta Folkuniversitetet om du är nyfiken på utbildningen och vill veta mer om utbildningen eller yrkesrollen! Har du en teknisk bakgrund sedan innan är det självklart ett plus men utbildningen är utformad för att du ska lära dig från grunden så även om du har en annan bakgrund kommer du kunna gå långt!