Spanska på resande fot

Plats Utomlands

Den här kursen tar dig med på resa från Madrid till Andalusien!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Under resans gång läser du spanska och upplever Spanien från ett nytt perspektiv. Kursen passar dig som är kulturintresserad och vill resa på ett lite annorlunda sätt.

Kursen omfattar 2 veckor och startar i Madrid*. Den första veckan får du vanliga lektioner i spanska på skolan. Du utvecklar och förbättrar din uttrycksförmåga i allmän spanska inom områdena tal-, hör- och läsförståelse och skrift. Den andra veckan startar rundresan i Andalusien tillsammans med läraren. Där besöker vi Córdoba, Sevilla, Málaga och Granada. Du bor bekvämt i värdfamilj i Madrid och på hotell under rundresan, halvpension ingår.

Vecka 1
20 lektioner spanska måndag till fredag
Kulturella aktiviteter som till exempel guidad stadsrundtur och besök på välkända konstmuseer.

Vecka 2
Här börjar reseäventyret med bussfärd på lördagen till södra Spanien. Under den här delen av programmet kommer lektionerna att kombineras med en rundresa i Andalusien. Klassrummet kommer till stor det att utgöras av historiska landmärken, vackra landskap och fantastisk arkitektur. Vi besöker en rad berömda och intressanta platser, till exempel Don Quijotes väderkvarnar, museer, Alhambra i Granada och Giralda i Sevilla. Vi går även på vandringstur i både städer och naturskönt landskap. Dessutom tillkommer aktiviteter runt regional gastronomi och andra fritidsaktiviteter.

 • 20 lektioner per vecka + 4 extra kulturlektioner
 • Varje lektion är 45 minuter
 • Kurslängd 2 veckor
 • Max 6 deltagare per grupp för språklektionerna i klassrum
 • Minimum nivå A2
 • Kursmaterial ingår
 • Boende i värdfamilj med halvpension vecka 1 ingår
 • Boende på hotell med halvpension vecka 2 ingår
 • Busstransport inom Spanien ingår
 • Besöks- och inträdesavgifter ingår
 • Transfer flygplats – inkvartering t/r vid ankomst och avresa ingår inte

*Du kan också starta kursen i Salamanca eller Alicante.

Minimum 6 deltagare krävs för att kursen ska kunna starta.

Kursavgift

20 900 kr inkl. boende i enkelrum enligt ovan
19 700 kr per person inkl. boende i dubbelrum enligt ovan (endast för personer som reser tillsammans)

Lektionstider

Vecka 1: måndag till fredag 9.00 - 12.30 eller 15.30 - 19.00 + aktiviteter
Vecka 2: flexibelt program

Kursstart

2021: 8/2, 15/2, 6/9, 20/9

Skolan

Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut som ligger centralt nära Retiroparken i Salamanca-distriktet och med promenadavstånd till Pradomuseet. Det inrymmer 25 luftkonditionerade klassrum, uppehållsrum, videorum och bibliotek. Skolan är auktoriserad av CEELE och medlem i IALC. På fritiden anordnar skolan olika aktiviteter som t.ex. guidad tur till något museum, ibland ordnas heldagsutflykter till Toledo, Segovia m.m. Det finns mycket att se och göra och skolan hjälper gärna till med tips och information.

Undervisning

Alla institutets lärare är universitetsutbildade och använder en modern pedagogik. Man har tagit fram eget kursmaterial med inriktning på olika branscher t.ex. ekonomi, marknadsföring och juridik. All gruppundervisning omfattar även fyra lektioner per vecka om landets kultur. Man arbetar framför allt med kommunikation med tonvikt på den muntliga delen.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
110551
Pris
19700 kr