Spanska på resande fot, Kuba

Plats Utomlands

Den här 2-veckorskursen vänder sig till dig som vill studera spanska på Kuba men inte vill stanna på ett ställe.

Kursbeskrivning

Den första veckan läser du spanska i Havanna. Du utvecklar och förbättrar din uttrycksförmåga inom områdena tal-, hör- och läsförståelse och skrift, med tonvikt på det muntliga. Du lär dig grammatiken genom verklighetsförankrade övningssituationer där man använder tidningar, audio-visuellt material och kursböcker. Den andra veckan reser du runt i de centrala och västra delarna på Kuba tillsammans med din lärare och andra studenter. Resan börjar under veckoslutet och går till Valle de Viñales, Santa Clara, Trinidad och Cienfuegos. Under resans gång har du lektioner i spanska som sprids ut över veckan. På så sätt förbättrar du snabbt din spanska och får tillfälle att genast praktisera den på ett roligt och givande sätt!

• 25 lektioner spanska första veckan i Havanna
  • 20 lektioner spanska andra veckan under resa
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 6 deltagare per grupp (max 9 i maj, juni, juli)
  • Kurslängd 2 veckor
  • Alla nivåer (A0 - C1)
  • Kursmaterial ingår
  • Boende i värdfamilj med halvpension (frukost och lunch) på promenadavstånd till skolan ingår första veckan. Måltiderna intas på skolan.
  • Boende i värdfamilj eller på hotell med halvpension ingår andra veckan
  • Transfer från flygplatsen vid ankomsten ingår
  • Transport mellan olika orter ingår
  • Minimiålder 18 år

21 900 kr inklusive boende i enkelrum
17 900 kr per person inklusive boende i delat dubbelrum (endast för personer som reser tillsammans)

Lektionstider

Vecka 1: måndag till fredag 9.00 - 12.30 och 14.00 - 15.30 eller 14.00 - 19.00
Vecka 2: flexibelt

2020: 6/1, 20/1, 3/2, 17/2, 2/3, 16/3, 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11, 7/12, 21/12

Ingen undervisning följande datum: 1-2/1, 1/5, 10/10, 25/12, 31/12

Skolan

Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut som ligger i stadsdelen La Vibora, i södra Havanna. Skolbyggnaden består av 6 klassrum, en liten trädgård, sällskapsrum, bibliotek och videorum. Den är liten och har en vänskaplig atmosfär. Skolan har även ett program med fritidsaktiviteter och utflykter för sina kursdeltagare. Det kan till exempel vara olika sportaktiviteter på stranden, besök hos tobaks- och romtillverkare, musik- och dansfestivaler, museibesök eller picknick. Skolan erbjuder också tjänster utöver undervisningen och fungerar även lite som en turistbyrå och kan hjälpa till med tips på resor till andra delar av Kuba och bokningar. Skolan är auktoriserad av CEELE och medlem i IALC.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och har spanska som modersmål. De följer även med på utflykter och aktiviteter som anordnas av skolan. All gruppundervisning omfattar även fyra lektioner per vecka om landets kultur. Man arbetar framför allt med kommunikation med tonvikt på den muntliga delen.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se