Spanska och matlagning i Mexiko

Plats Utomlands

Här har du chansen att lära dig laga några av alla de berömda mexikanska rätterna, samtidigt som du förbättrar din spanska.

Kursbeskrivning

Den här kursen kombinerar språklektioner i spanska på förmiddagarna med 2 matlagningstillfällen per vecka. Målsättningen för undervisningen i spanska är att utveckla kursdeltagarens kommunikativa förmåga. Fokus ligger på tal och hörförståelse, men man arbetar också med de andra delarna av språket, läsförståelse, skrift, grammatik och vokabulär. På första matlagningslektionen får du lära dig namnen på och känna igen basingredienserna i det mexikanska köket. Själva matlagningslektionerna hålls i skolans undervisningskök och börjar med en demonstration av basen i det mexikanska köket – guacamole, fajitas, pico de gallo, quesadillas, molletes, tacos, enchiladas, enfrijoladas, sopes och pambazos – och sedan går man över till andra rätter som till exempel mole, pozole, pipian, tamales och adobo. Du får också lära dig att göra delikata desserter som flan de cajeta m.m.

• 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 55 minuter
  • 2 matlagningstillfällen à 1,5 timmar per vecka
  • Max 8 deltagare per grupp
  • Minimum 1 vecka
  • Alla nivåer
  • Visst kursmaterial ingår, kursbok kan köpas eller lånas på skolan
  • Minimiålder 16 år

1 vecka: 3 400 kr
2 veckor: 6 300 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 9. 30 - 13. 30 + onsdag, torsdag 14.00 - 15.30 (med reservation för ändringar)

Kursstart 2020

Om du har förkunskaper i spanska kan du starta valfri måndag.
Nybörjare startar följande datum: 13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 9/3, 23/3, 6/4*, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6, 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11, 30/11, 14/12, 28/12.
*Veckan som startar 6/4 innehåller 2 helgdagar och därför reduceras kursavgiften med 900 kr.

Ingen undervisning följande datum: 1/1, 7/2, 20/3, 9-10/4, 1/5, 20/11, 25/12.

Om skolan

IH Riviera Maya grundades 2003 och ligger i ett vackert område i centrala Playa del Carmen, bara ett par kvarter från stranden och med restauranger, barer och affärer i närheten. Den består av två intilliggande byggnader. Den första är byggd i kolonialstil med kupoltak och takterrass. Här finns receptionen, två stora studentlägenheter och en fransk restaurang. Den andra byggnaden är ny och består av 10 rymliga klassrum med luftkonditionering, lärarrum, studierum, datarum, kontor och två studentlägenheter. Till skolan hör också en trädgård med exotiska växter och blommor där man kan slappna av efter lektionerna. Här finns också en liten bar.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och stor vana att undervisa i spanska som främmande språk. För att garantera en hög kvalitet och hålla sig uppdaterade med den senaste metodologin genomgår de regelbundet lärarträning. Målsättningen för undervisningen är att utveckla kursdeltagarens kommunikativa förmåga. Fokus ligger på tal och hörförståelse, men man arbetar också med de andra delarna av språket, läsförståelse, skrift, grammatik och vokabulär.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se