Spanska och dykning i Mexiko

Plats Utomlands

Playa del Carmen är en härlig plats att lära sig dyka på! Du kombinerar dykkursen med lektioner i spanska.

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du spanska på din nivå. Målsättningen för undervisningen i spanska är att utveckla kursdeltagarens kommunikativa förmåga. Fokus ligger på tal och hörförståelse, men man arbetar också med de andra delarna av språket, läsförståelse, skrift, grammatik och vokabulär. Fritiden ägnas åt dykning. Av stadens många dykarskolor har skolan valt att samarbeta med ’Phantom Divers’, som grundades 1983. Instruktörerna är alla fullt utbildade PADI instruktörer (Professional Association of Diving Instructors) och utrustningen uppfyller de strängaste säkerhetskraven. De talar dessutom flera språk. Det finns två olika kurser att välja mellan. En för nybörjare som leder till PADI certifiering för dyk ner till 18 meter (kurs A) och en för dig som har förkunskaper och som leder till PADI certifiering för dyk ner till 30 meter (kurs B).

Kurs A – Dykning för nybörjare
Denna 3-dagarskurs leder fram till PADI Open Water certificate för dyk ner till 18 meter. Kursen inkluderar en teorilektion, lån av dykarutrustning, lån av dykarhandbok, poollektion, fyra havsdyk, examen och certifiering. Innan kursen startar krävs att du har läst 3 kapitel i ’PADI open water manual’.

Kursinnehåll:
Dag 1: Teorigenomgång. Kursdeltagarna introduceras till dykarutrustningen och påbörjar träning i swimmingpool (6 – 8 timmar). Dag 1 ligger på en lördag eller söndag så att den inte krockar med spanskundervisningen.
Dag 2: Övning i swimmingpool och grunt havsvatten (3 timmar under eftermiddagen).
Dag 3: Dykning ner till 18 meter på öppet vatten, träning och slutligt dykprov (4 timmar under eftermiddagen).

Kurs B – Avancerad dykning
Denna 3-dagarskurs leder fram till PADI certifikat för dyk ner till 30 meter. Du måste ha PADI Open Water certificate eller motsvarande förkunskaper. Kursen inkluderar 5 teorilektioner, lån av dykarutrustning, 5 havsdyk och certifikat. Dykövningarna inkluderar ett navigationsdyk, ett djupdyk och tre valfria dyk (fotografi, video, skeppsvrak, nattdyk etc.). Alla dyk är förlagda så att de inte ska krocka med spanskundervisningen på förmiddagarna.

Till båda kurserna rekommenderar skolan att du köper dykarmanualen som kostar ca 300 kr och betalas på plats. Alternativt kan du låna ett exemplar mot en depositionsavgift.

• 20 lektioner per vecka
  • Dykning enligt alternativen ovan
  • Varje lektion är 55 minuter
  • Max 8 deltagare per grupp
  • 1 – 3 veckor
  • Alla nivåer
  • Visst kursmaterial ingår, kursbok kan köpas eller lånas på skolan
  • Minimiålder 16 år

Kurs A, 1 vecka: 9 100 kr
Kurs A, 2 veckor: 11 200 kr
Kurs B, 1 vecka: 8 000 kr
Kurs B, 2 veckor: 10 100 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 9. 30 - 13. 30 + dykning enligt kursbeskrivning

Kursstart 2020

Om du har förkunskaper i spanska kan du starta valfri måndag.
Nybörjare startar följande datum: 13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 9/3, 23/3, 6/4*, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6, 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11, 30/11, 14/12, 28/12.
*Veckan som startar 6/4 innehåller 2 helgdagar och därför reduceras kursavgiften med 900 kr.

Ingen undervisning följande datum: 1/1, 7/2, 20/3, 9-10/4, 1/5, 20/11, 25/12.

Om skolan

IH Riviera Maya grundades 2003 och ligger i ett vackert område i centrala Playa del Carmen, bara ett par kvarter från stranden och med restauranger, barer och affärer i närheten. Den består av två intilliggande byggnader. Den första är byggd i kolonialstil med kupoltak och takterrass. Här finns receptionen, två stora studentlägenheter och en fransk restaurang. Den andra byggnaden är ny och består av 10 rymliga klassrum med luftkonditionering, lärarrum, studierum, datarum, kontor och två studentlägenheter. Till skolan hör också en trädgård med exotiska växter och blommor där man kan slappna av efter lektionerna. Här finns också en liten bar.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och stor vana att undervisa i spanska som främmande språk. För att garantera en hög kvalitet och hålla sig uppdaterade med den senaste metodologin genomgår de regelbundet lärarträning. Målsättningen för undervisningen är att utveckla kursdeltagarens kommunikativa förmåga. Fokus ligger på tal och hörförståelse, men man arbetar också med de andra delarna av språket, läsförståelse, skrift, grammatik och vokabulär.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se