Kurspaket Intensiv, spanska på Kuba

Plats Utomlands

Havanna är en fascinerande stad! Här kan du läsa spanska medan du upptäcker staden med den mycket charmiga atmosfären.

Kursbeskrivning

Den här kursen utvecklar och förbättrar din uttrycksförmåga inom områdena tal-, hör- och läsförståelse och skrift. Du lär dig grammatiken genom verklighetsförankrade övningssituationer där man använder tidningar, audio-visuellt material och kursböcker.

• 20 lektioner per vecka
  • 4 extra kulturlektioner varje vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 6 deltagare per grupp (max 9 i maj, juni, juli)
  • 1 – 24 veckor
  • Alla nivåer (A0 - C1)
  • Kursmaterial ingår
  • Boende i enkelrum i värdfamilj med halvpension (frukost och lunch som intas på skolan), enkelrum på skolans studiehotell eller enkelrum i delad lägenhet ingår.
  • Transfer från flygplatsen vid ankomsten ingår
  • Minimiålder 18 år

Tillval: salsa

Det här tillvalet är för dig som vill lära dig att dansa salsa. Salsalektionerna äger rum på skolan på måndag till torsdag eftermiddag under ledning av en professionell dansare. Efter kursen är du redo för Havannas många dansklubbar! Du väljer 3 (SPS3) eller 6 (SPS6) lektioner per vecka. Tillvalet kan endast väljas i kombination med en språkkurs.

Med värdfamiljsboende inkl. halvpension:

2 veckor: 14 100 kr
4 veckor: 24 500 kr
13 veckor: 74 100 kr
Med boende på studiehotell inkl. halvpension:
2 veckor: 12 200 kr
4 veckor: 20 300 kr
Med boende i delad lägenhet inkl. halvpension:
2 veckor: 11 900 kr
4 veckor: 20 900 kr

Transfer vid ankomst ingår i kursavgiften.

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Tillval:
SPS3: 500 kr per vecka
SPS6: 900 kr per vecka

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.30 eller 15.30 - 19.00

2020: Valfri måndag

Ingen undervisning följande datum: 1-2/1, 1/5, 25-27/7, 10/10, 25/12, 31/12

Skolan

Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut som ligger i stadsdelen La Vibora, i södra Havanna. Skolbyggnaden består av 6 klassrum, en liten trädgård, sällskapsrum, bibliotek och videorum. Den är liten och har en vänskaplig atmosfär. Skolan har även ett program med fritidsaktiviteter och utflykter för sina kursdeltagare. Det kan till exempel vara olika sportaktiviteter på stranden, besök hos tobaks- och romtillverkare, musik- och dansfestivaler, museibesök eller picknick. Skolan erbjuder också tjänster utöver undervisningen och fungerar även lite som en turistbyrå och kan hjälpa till med tips på resor till andra delar av Kuba och bokningar. Skolan är auktoriserad av CEELE och medlem i IALC.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och har spanska som modersmål. De följer även med på utflykter och aktiviteter som anordnas av skolan. All gruppundervisning omfattar även fyra lektioner per vecka om landets kultur. Man arbetar framför allt med kommunikation med tonvikt på den muntliga delen.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se