Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Växjö

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst spanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Juan Tomás Rodríguez

Juan upplevs ofta som en kreativ, rolig och engagerad kille. Han är ursprungligen från soliga Teneriffa, Spanien. Som 26-åring flyttade han till Sverige för att avsluta sina studier inom datavetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö.

En av hans största fritidsintressen är att dansa salsa. Sedan åtta år tillbaka anordnar han och undervisar i flera olika latinamerikanska danser som salsa, merengue och bachata. Han lärde sig svenska på SFI och SAS och nu känner han sig redo för att undervisa i sitt modersmål.

En lärare i skolan berättade för honom en gång att det finns två sätt att lära sig ett språk: genom musik och genom kärlek. Boka kursen med honom nu och ta reda på vilken metod han kommer att använda

Juan Tomas Rodriguez

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2020 - 19 apr 2020
Sö 16:00 - 17:30
Tillfällen
10
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1044448
Pris
1395 kr