Ryska till vardags i St Petersburg

Plats Utomlands

Den här kursen passar dig som vill ha mer tid för egna aktiviteter.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Kursens innehåll är detsamma som i standardkursen, men med färre lektioner per vecka och som är förlagda till eftermiddagen. Man lägger stor vikt vid att ge kursdeltagarna verktyg för att de ska kunna uttrycka sig i vardagliga sammanhang och man tränar kommunikativa färdigheter genom beprövade metoder.

Observera att nybörjare måste ha lärt sig det kyrilliska alfabetet innan kursens start.

  • 15 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 6 deltagare per grupp
  • Minimum 1 vecka
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår
  • Minimiålder 16 år
  • Transfer t/r flygplatsen ingår om boende bokas med kursen

Kursavgift

1 vecka: 3 100 kr
2 veckor: 4 800 kr
4 veckor: 8 100 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift på ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 15:00 – 17:50

Kursstart

2021: om du har förkunskaper i ryska kan du starta valfri måndag, utom under högsäsong 31/5 - 26/9. Nybörjare startar följande datum: 18/1, 15/2, 15/3, 12/4, 10/5, 18/10, 15/11. Kursen ges inte under högsäsong.

Ingen undervisning följande datum: 7/1, 23/2, 8/3, 4/11. Skolan är stängd 17/12 2021 – 3/1 2022.

Du kan också gå den här kursen i Moskva till samma pris.

2022: Den här kursen utgår. Välj istället någon av kurserna Standardryska eller Intensiv ryska.

Skolan

Liden & Denz ligger mycket centralt på bara 5 minuters promenad från den stora paradgatan Nevsky Prospekt. Området kännetecknas av sina många bokhandlare, kaféer och restauranger. Skolan består av 17 rymliga klassrum med modern teknisk utrustning, ett rum för självstudier med automater för snacks och på gården finns ett kafé som har öppet dygnet runt. I hela byggnaden finns fritt wifi. På fritiden organiserar skolan ett varierande utbud av aktiviteter, allt från rundvandringsturer i staden, museibesök och diverse utflykter.

Undervisning

Man lägger stor vikt vid att ge kursdeltagarna verktyg för att de ska kunna uttrycka sig i vardagliga sammanhang och man tränar kommunikativa färdigheter genom beprövade metoder. Konversationsämnen med passande grammatikstrukturer introduceras systematiskt efterhand. Från första början får kursdeltagarna träna på sina färdigheter även utanför klassrummet, till exempel till marknader och stationer, där de möts av olika dialekter och språkmönster hos vanliga människor.

Alla lärare är modersmålstalande och har universitetsexamen antingen i ryska som främmande språk eller i lingvistik. Utlärningsmetoderna varierar från introduktion av rysk språkhistoria och etymologi till rollspel och diskussioner i klassen.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
1042818
Pris
3100 kr