Ryska på distans från St Petersburg - kväll

Plats Distans

Kursen för dig som vill studera ryska intensivt men på kvällstid!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Kursen fokuserar i första hand på kommunikation i vardagliga situationer och är upplagd som en intensiv gruppkurs som går live via läroplattformen Zoom på kvällstid, 3 dagar per vecka. Du kan se, höra och interagera med din lärare och studiekamrater precis som om du vore fysiskt närvarande på lektionerna. Till din hjälp har du skolans egen textbok ’I love Russian’. I undervisningen används även material som videos, podcasts, sånger etc. som hjälp att förbättra din ryska så effektivt som möjligt.

Observera att nybörjare måste ha lärt sig det kyrilliska alfabetet innan kursens start.

Skolan ordnar även olika online-aktiviteter som du kan delta i om du vill lära dig mer om rysk kultur, gå med i en konversationsklubb eller delta i guidade virtuella turer.

  • 6 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 6 deltagare per grupp
  • Minimum 2 veckor
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår
  • Minimiålder 16 år
  • Nivåtest innan kursens start

Kursavgift

1000 kr per vecka

Lektionstider

Måndag, onsdag och fredag 18:00 – 19:40

Kursstart

2022: om du har förkunskaper i ryska kan du starta valfri måndag. Nybörjare startar följande datum: 10/1, 7/2, 28/2, 28/3, 25/4, 23/5, 6/6, 27/6, 11/7, 25/7, 8/8, 22/8, 12/9, 3/10, 31/10, 28/11.

Ingen undervisning följande datum: 7/1, 23/2, 8/3, 1/5, 9/5, 12/6, 4/11. Skolan är stängd 24/12 2022 – 8/1 2023.

Skolan

Liden & Denz ligger mycket centralt på bara 5 minuters promenad från den stora paradgatan Nevsky Prospekt. Området kännetecknas av sina många bokhandlare, kaféer och restauranger. Skolan består av 17 rymliga klassrum med modern teknisk utrustning, ett rum för självstudier med automater för snacks och på gården finns ett kafé som har öppet dygnet runt. I hela byggnaden finns fritt wifi. På fritiden organiserar skolan ett varierande utbud av aktiviteter, allt från rundvandringsturer i staden, museibesök och diverse utflykter.

Undervisning

Man lägger stor vikt vid att ge kursdeltagarna verktyg för att de ska kunna uttrycka sig i vardagliga sammanhang och man tränar kommunikativa färdigheter genom beprövade metoder. Konversationsämnen med passande grammatikstrukturer introduceras systematiskt efterhand. Från första början får kursdeltagarna träna på sina färdigheter även utanför klassrummet, till exempel till marknader och stationer, där de möts av olika dialekter och språkmönster hos vanliga människor.

Alla lärare är modersmålstalande och har universitetsexamen antingen i ryska som främmande språk eller i lingvistik. Utlärningsmetoderna varierar från introduktion av rysk språkhistoria och etymologi till rollspel och diskussioner i klassen.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
1092184
Pris
2000 kr