Sommarkurs för ungdomar i Dublin

Plats Utomlands

Under juli och augusti ordnar International House Dublin kurser för ungdomar mellan 10 och 16 år på Wesley College, ca 15 min. från Dublins centrum.

Kursbeskrivning

Kursen är helt internationell och ungdomarna bor tillsammans med någon av annan nationalitet i noggrant utvalda värdfamiljer i området runt skolan. Lektioner i engelska varvas med varierande fritidsaktiviteter, som består av olika sporter som t.ex. tennis, fotboll, basket och rugby. Andra aktiviteter kan vara yoga, konst och musik. Wesley College har ett berömt digitalt mediaprogram som även är en integrerad del i sommarkursen. På helgerna anordnas heldagsutflykter som t.ex. sightseeing i Dublin eller besök på historiskt intressanta platser i omgivningen. Dessutom ordnas discokvällar på skolan varje vecka.

Allmän information

• 15 lektioner engelska per vecka
  • Varje lektion är 60 minuter
  • Max 15 deltagare per grupp (medeltal 12 deltagare)
  • Minimum 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå
  • Kursmaterial ingår
  • Ankomst/avresa: lördag eller söndag
  • Alla måltider ingår (frukost och middag serveras i värdfamiljen, lunchen serveras på skolan måndag-fredag, i familjen på helgen)
  • Organiserade aktiviteter varje eftermiddag måndag till fredag
  • Disco varje vecka
  • Två halvdagsutflykter varje vecka
  • Två kvällsaktiviteter varje vecka
  • En heldagsutflykt varje lördag
  • Digitalt mediaprogram #serioussummerfun
  • Skolskjuts ingår varje dag för deltagare som bor längre än 15 min. promenadväg från skolan

Istället för att bo i värdfamilj kan du välja internatboende av hög standard på Wesley College. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Tillval

Om du vill kan du välja till extra aktiviteter, omfattande 2 gånger à 2 timmar per vecka. Välj mellan dessa:

Golflektioner, 2600 kr/vecka
Vattensporter, 2200 kr/vecka
Ridlektioner, 2200 kr/vecka
Tennislektioner, 2200 kr/vecka

Ange önskat tillval i anmälan.

Reseinformation

Flyg: Dublin. Flyg till Dublin sker på egen hand.
Transfer: Transfer till och från flygplatsen är tillgänglig lördag-söndag mellan kl. 08.00 och 22.00. Pris 800 kr enkel resa, 1400 kr t/r . Personal från skolan hämtar på flygplatsen för gemensam transport till skolan. Observera att studenter kan behöva vänta på deltagare som anländer med andra flyg.

OBS! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller.

Kursstart 2020

Valfri måndag mellan den 29/6 och 31/7

2 veckor: 16 500 kr
3 veckor: 24 800 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 10.00 - 13.30 + aktiviteter och utflykter

Skolan

International House Dublin grundades 1998 och flyttade 2015 till en nybyggd fastighet med fantastisk utsikt, centralt i staden ca 600 meter från huvudgatorna Henry Street och O’Connell Street. Skolan består av 40 moderna klassrum, fördelade på fem våningar. Här finns bibliotek, datarum och flera uppehållsrum för studenterna. Högst upp i huset finns även en restaurang med terrass. Ungdomskurserna är förlagda till Wesley College, en exklusiv internatskola i Ballinteer i ett mycket säkert bostadsområde ca 15 minuters bussfärd från Dublins centrum.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och har stor vana att undervisa i engelska som främmande språk. Många av dem är även engagerade i utformningen av träningsprogram för lärare. Undervisningen bygger på aktivt deltagande från kursdeltagarna och tonvikten ligger på muntlig kommunikation, men täcker även ordförråd, skrivövningar, läs- och hörförståelse.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se