Sommarkurs för ungdomar i Boston

Plats Utomlands

Den här sommarkursen för ungdomar 14 – 17 år förbättrar engelskan på ett roligt och kreativt sätt! Språklektioner varvas med spännande aktiviteter och utflykter.

Kursbeskrivning

Kursen är helt internationell och bedrivs i internatform. Det innebär att alla kursdeltagare bor tillsammans på skolans campus i delat flerbäddsrum, där personal finns tillgänglig 24 timmar om dygnet. Ungdomar i åldern 14 – 15 år har inte tillåtelse att lämna campus kvällstid annat än i sällskap med fritidsledare vid organiserade aktiviteter, medan ungdomar i åldern 16 – 17 år har tillåtelse att lämna campus för egna aktiviteter med föräldrarnas medgivande. Skolpersonal bor tillsammans med ungdomarna på internatet och vi uppmuntrar alla ungdomar att i möjligaste mån dela rum med kursdeltagare från andra länder så att språket tränas även på fritiden. Engelskundervisningen kombineras med olika obligatoriska fritidsaktiviteter inom kultur eller sport som väljs vid ankomsten. Det kan t.ex. vara besök på museum, sportevenemang, ice cream party eller filmvisning. På söndagarna ordnas heldagsutflykter, som till exempel valsafari, besök i Newport, Rhode Island eller en tur till Six Flags Amusement Park. Lördagar är lediga dagar. Deltagarna har även tillgång till universitetets fritidsanläggning i Beacon Hill, bibliotek, bokhandel samt datorer med Internet.

Inkvartering

Inkvartering sker i delat rum på internat. Rummen är utrustade med garderob, skrivbord, säng, telefon och luftkonditionering. Ett badrum delas av fyra deltagare. I skolans allmänna utrymmen finns storbilds-TV, DVD/video och biljard. Måltiderna intas på skolans cafeteria. Alla måltider ingår utom på söndagar, då endast frukost ingår.

Allmän information

• 20 lektioner engelska per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 14 deltagare per grupp
  • Minimum 2 veckor
  • Nybörjare till avancerad nivå (A1 - C1)
  • Kursmaterial ingår
  • Ankomstdag lördag, avresedag lördag
  • Alla måltider ingår, utom på söndagar då endast frukost ingår
  • Organiserade aktiviteter varje dag utom lördag
  • Heldagsutflykt varje söndag

Kursstart 2020

Valfri måndag mellan den 20/6 och 8/8.
Ankomstdag söndag, avresedag lördag.

2 veckor: 35 000 kr
3 veckor: 50 800 kr
4 veckor: 66 100 kr

Tillkommer obligatorisk transportavgift 1350 kr.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.45 + aktiviteter

Reseinformation

Flyg: Boston. Flyg till Boston sker på egen hand.
Transfer: Obligatorisk transportavgift tillkommer, se ovan. Den inkluderar transfer t/r flygplatsen samt alla transporter vid aktiviteter och utflykter.

En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se