Sommarkurs för ungdomar 12 - 17 år i Brighton

Plats Utomlands

Åtta mil söder om London ligger en av Englands populäraste städer, Brighton & Hove.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Med 250 000 invånare är de två sammanvuxna städerna sydkustens metropol. För våra ungdomskurser i Brighton har vi valt Loxdale Centre, som är Braheskolans (Visingsö Folkhögskolas) egen skola.

Sommarkursen för ungdomar 12 – 17 år kombinerar undervisning i engelska på förmiddagarna med intressanta och roliga fritidsaktiviteter på eftermiddagar och kvällar samt utflykter på helgerna. Lektionerna delas upp i två avdelningar för att göra dem mer intressanta och hålla motivationen på topp. Under den första delen får du lära dig nya saker, inom till exempel vokabulär, grammatik eller språkstruktur, och under den andra avdelningen får du chansen att träna på dina nyförvärvade kunskaper genom olika praktiska projekt. Projekten kan vara att göra en skoltidning, ett nyhetsprogram, skriva sketcher, göra korsord eller en show. På så sätt får du bättre flyt i språket och större självförtroende att prata. Du kommer också att få lära dig lite om de platser du kommer att besöka under helgutflykterna, och om brittisk kultur och brittiska traditioner.

På fritiden kan du välja mellan ett stort antal olika aktiviteter som till exempel drama, fotboll, sånglektioner, konst, matlagningslektioner, film, utomhuslekar eller att åka in till Brighton eller till stranden. På kvällen kan du bowla, delta i tävlingar och karaoke och ibland ordnas disco. Alla fritidsaktiviteter sker under tillsyn av erfarna fritidsledare. På helgerna får du göra utflykter till London och Salisbury, Oxford eller Canterbury.

Inkvartering

Du bor i noggrant utvalda och erfarna värdfamiljer i Portslade och delar rum med en kursdeltagare av annan nationalitet. Du äter frukost och middag hos familjen. På lunchen äter du på skolans restaurang. Om värdfamiljen bor mer än 10 minuters promenadväg från skolan, får du skjuts hem efter kvällsaktiviteterna. Observera att 12-åringar kan bo i värdfamilj endast om de har tillåtelse att ta sig till och från skolan på egen hand. Ungdomar 12 - 15 år kan även välja att bo på internat istället för i värdfamilj. Kontakta oss för information och prisuppgift.

För barn 8 - 12 år finns ett specialprogram med boende på internat. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Allmän information

 • Ankomst söndag, avresa lördag
 • 20 lektioner per vecka
 • Varje lektion är 45 minuter
 • Max 16 deltagare per grupp
 • Minimum 2 veckor
 • Nybörjare till avancerad nivå
 • Transfer t/r London Gatwick ingår inte (se nedan)
 • Lokalt busskort ingår
 • Kursmaterial ingår
 • Alla måltider ingår
 • 5 eftermiddagsaktiviteter i veckan
 • 5 kvällsaktiviteter i veckan
 • Utflykter på lördagar och söndagar
 • Kursintyg

Kursstart 2023

Valfri måndag mellan den 12/6 och 14/8 (Kurserna avslutas den 12/8. Ankomstdag söndag före kursens start, avresa lördag efter kursens slut.)

Kursavgift

2 veckor: 16 600 kr
3 veckor: 24 000 kr
4 veckor: 29 800 kr

Tillval
Specialdiet (till exempel vegetarisk, gluten- eller laktosfri kost), 300 kr per vecka
Tillvalet anges i kursanmälan.

Lektionstider

Måndag till fredag 8.45 - 12.00 + aktiviteter

Skolan

Loxdale Centre grundades 1979 och ligger i en vacker viktoriansk herrgård i förorten Portslade, ca 3 km väster om centrala Brighton & Hove. Skolan har en lång och gedigen erfarenhet av att ta emot utländska studenter. På skolområdet finns en sporthall, datarum och flera salar anpassade för olika aktiviteter och underhållning. Här finns även en stor, vacker trädgård med plats för fotboll, badminton och volleyboll. Skolan är godkänd av British Council och medlem i ’English UK’.

Reseinformation

Flyg: London (Gatwick). Resan sker på egen hand.
Transfer: Transport t/r flygplatsen ingår inte i kursavgiften. Direkttåg från London Gatwick till Brighton (Hove station) tar ca 30 minuter. Du kan också ta en Jet Link buss till Pool Valley Coach station i Brighton. Taxi kan förbeställas genom oss från Gatwick, Heathrow eller Stansted. Gatwick är närmaste flygplats, ungefär 35 minuters resväg från Brighton. Pris för taxi t/r Gatwick, 2500 kr, Heathrow 3500 kr och Stansted 4600 kr.

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller i ditt fall.

Vill du som förälder gå en kurs samtidigt som ditt barn? Då kan du välja en sommarkurs för vuxna ’ Summer General English, sommarkurs för vuxna i Brighton’.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
103513
Pris
16600 kr