Sommarkurs engelska för ungdomar 14-17 år Malta

Åk på språkresa till Malta och läs engelska tillsammans med ungdomar från världens alla hörn!

/

Kursbeskrivning 

Den internationella ungdomskursen består av en balanserad mix av undervisning i engelska och roliga fritidsaktiviteter. Språklektionerna fokuserar på att bygga självförtroende att använda engelska genom relevanta övningar i hör- och läsförståelse, tal och skrift. Man får också diskutera olika ämnen anpassade till deltagarnas ålder och att uttrycka sin åsikt. Fritidsaktiviteterna är anpassade efter ungdomarnas ålder och består bland annat av strandpartyn, bad- och båtturer, besök på historiskt intressanta platser, olika sporter, utflykter till Valletta och Popeye Village nöjespark, m.m. Alla fritidsaktiviteter sker under ledning av erfarna fritidsledare. 

Boende 

Du väljer mellan internatboende och värdfamiljsboende. Vid internatboende bor man i luftkonditionerade 4-bäddsrum på det 4-stjärniga Salini Resort, på Maltas norra kust 10 minuters bussfärd från skolan i Paceville. Det har vacker utsikt över Salina Bay och har en 600 kvm stor pool, tennisbanor, andra bollplaner samt uppehållsrum. Vid värdfamiljsboende bor man i delat dubbelrum i noggrant utvalda familjer. Högst 4 ungdomar bor i samma värdfamilj. Transport till och från skolan och kvällsaktiviteter från särskilda upphämtningsställen i närheten ingår. Helpension ingår i båda alternativen. 

Observera att särskilda utegångsregler gäller. 14-åringar ska vara tillbaka på boendet senast kl. 23:00 alla dagar, 15- 17-åringar senast midnatt söndag till torsdag och senast 01:00 fredag och lördag. 

Skolan 

ESE, European School of English, grundades 1996 och huvudskolan ligger i Paceville (S:t Julians) nära restauranger, affärer och stranden i S:t George’s Bay. Ungdomskurserna är förlagda antingen till Salini Resort eller till ESE:s annex i närheten. 

Undervisning 

Undervisningen bygger på att deltagarna är aktiva i inlärningsprocessen och anpassas efter deras behov. Alla språkområden tränas lika mycket, hör- och läsförståelse, tal och skrift. Man använder sig av språket i ett naturligt och verklighetsbaserat kommunikativt sammanhang, och övas ofta i små grupper eller i par, för att ge ungdomarna maximal möjlighet att interagera och bygga upp sitt självförtroende i att prata engelska. 

Allmän information 

 • Ankomst söndag, avresa söndag 
 • 20 lektioner per vecka 
 • Varje lektion är 45 minuter 
 • Minimum 2 veckor 
 • Nybörjare till avancerad nivå 
 • Max 15 deltagare per grupp 
 • Transfer t/r flygplatsen ingår 
 • Kursmaterial ingår 
 • Organiserade aktiviteter med fritidsledare varje dag 
 • Inkvartering på internat eller värdfamilj med helpension 
 • Kursintyg 
 • Fritt wifi 

Kursavgift 

2 veckor, internatboende: 22 900 kr 
2 veckor, värdfamiljsboende: 14 500 kr 

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor. 

Tillval 

Extra språklektioner eller aktiviteter som dykning och segling kan bokas för en extra avgift. Kontakta oss för information och prisuppgift. 

Lektionstider 

Måndag till fredag förmiddagar eller eftermiddagar (alternerande). 

Kursstart 2022 

Valfri måndag mellan den 28/5 och 3/9. 

Reseinformation 

Flyg: Malta. Resan sker på egen hand. 
Transfer: Gemensam transport t/r flygplatsen ingår i kursavgiften. Man kan behöva vänta på deltagare som anländer med andra flyg. 

OBS! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller. 

Har du frågor? 

Kontakta Internationella Skolorna 

info@is.se 

Kurstarter och priser