Engelska och utomhusaktiviteter ungdomar Weymouth

Plats Utomlands

Den här kursen är för ungdomar 13 – 17 år som gillar utomhusäventyr och gärna provar på olika aktiviteter.

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du engelska tillsammans med ungdomarna i ’Engelska och aktiviteter’ och på eftermiddagen deltar du i utomhusaktiviteter som till exempel windsurfing, mountainbiking, bergsklättring och kajakpaddling. Programmet är flexibelt och planeras i samråd med deltagarna. Du lär dig nya saker och framför allt har du roligt! Du behöver inte ha förkunskaper i någon aktivitet, de erfarna instruktörerna ser till att varje deltagare får ut så mycket som möjligt utefter sina egna förutsättningar. Alla aktiviteter äger rum i Weymouths och Portlands omgivningar och all utrustning (inklusive våtdräkt och flytväst) tillhandahålls på plats.

Allmän information

• 15 lektioner engelska per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Boende i värdfamilj i delat dubbelrum med helpension
  • 12 timmar utomhusaktiviteter per vecka tisdag till fredag
  • 4 kvällsaktiviteter per vecka
  • 1 heldagsutflykt varje lördag
  • Max 16 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 – 4 veckor
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår
  • Karta över Weymouth ingår
  • Kursintyg efter avslutad kurs
  • Ankomstdag söndag, avresedag lördag

Kursavgift 2020

2 veckor: 23 200 kr
3 veckor: 34 300 kr
4 veckor: 45 500 kr

Transfer t/r Heathrow tillkommer med 2200 kr.

Enkelrum kan fås mot ett tillägg på 350 kr per vecka (i mån av plats). Behöver du specialkost (till exempel gluten- eller laktosfri kost), kan det fås mot ett extra tillägg på 280 kr per vecka.

Kursstarter 2020

28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7

Lektionstider

Måndag till fredag 9.15 - 12.30

Skolan

På Weymouth English Centre arrangeras sommarkurser för ungdomar av olika nationaliteter. Skolan grundades år 2003 av Barbara och Michael Wills som också grundade och drev The Salisbury School of English i 27 år. Deltagarna kommer från världens alla hörn. Skolan, som är auktoriserad av the British Council, ligger cirka 10 minuters promenad från stranden. Kurserna hålls på Weymouth College som består av rymliga och modernt utrustade klassrum. På skolan finns bibliotek, datarum med tillgång till Internet, uppehållsrum och café. Här finns även tillgång till teater, sporthall, volleyboll- och fotbollsplan och ett hantverkscenter. Eleverna äter sin lunch i skolans matsal.

Undervisning

Alla lärare har stor erfarenhet av att undervisa i engelska som främmande språk och man följer noggrant med i nya rön inom pedagogiken. Lärarna är ofta unga och använder en metodik som gör det roligt att lära sig språket. Stor vikt läggs vid den muntliga delen - att kunna förstå och uttrycka sig. Deltagarna kommer från många olika länder och man upptäcker nyttan och glädjen att kunna prata med ungdomar av andra nationaliteter.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se