Engelska 50+ i Stockholm och Chester

Plats Utomlands

Borsta av skolengelskan i Stockholm med en snabbkurs under tre fredagar. Fortsätt med en veckas intensivkurs i Chester.

Kursupplägg

Kursen riktar sig till dig som är 50+ och har läst engelska för länge sedan och känner att du vill komma igång och prata.

• Första delen av kursen går på Folkuniversitet i Stockholm en gång i veckan under tre veckor med kursstart 17 april 2020. Vi träffas fredag 17/4, 24/4 och 8/5 kl. 13-16. Totalt 12 studietimmar.
  • Andra delen av kursen omfattar 1 veckas intensivkurs i Chester med kursstart 18 maj 2020. Totalt 16 lektioner.
  • Max 14 deltagare i varje grupp och minst 6 deltagare för att kursen ska bli av.
  • Kurslängd: 3 + 1 veckor
  • Förkunskaper: Kursen riktar sig till dig som 50 + och har läst engelska för länge sedan och känner att du vill komma igång och prata.
  • Mål: Efter avslutad kurs i Stockholm är det meningen att du ska kunna tillägna dig kunskaperna på en kurs i Chester med nivå B1/B2.

Kursavgift 8 850 kr

I priset ingår: kursavgift (i Sverige och i Storbritannien) och inkvartering i enkelrum i värdfamilj inkl. frukost och middag alla dagar. Utflykter och aktiviteter enligt program är också inkluderade i priset.
Väljer du eget boende är priset 6.950 kr
.

I priset ingår inte: Kurslitteratur för Stockholmskursen och kostnad för flyg.

Kursdelen i Stockholm

Undervisningen sker på engelska. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Tyngdpunkten ligger på muntlig kommunikation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete.

Våra lärare har engelska som sitt modersmål eller motsvarande kompetens. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Läraren informerar om kursmaterial vid första sammankomsten.

Kursdelen i Chester

Efter avslutad kurs i Stockholm är det meningen att du ska kunna tillägna dig kunskaperna på en kurs i Chester med nivå B1/B2. Intensivkursen pågår måndag-fredag 18-22 maj 2020 (4 lektioner per dag kl 9.30-13.00). Lektionerna fokuserar på social, kommunikativ engelska. Målsättningen med kursen är att ge förbättrad förståelse av talad engelska och öka självförtroende att kommunicera på engelska. De kulturella aktiviteterna inkluderar en heldagsutflykt, en eftermiddagsutflykt samt en aktivitet.

English in Chester grundades 1976 och är en medelstor skola som inryms i fyra närliggande byggnader, centralt belägna vid ett litet historiskt torg. Huvudskolan består av 20 klassrum, digitalt språklabb med datarum, uppehållsrum, kafé och en trädgård. 25+ kurserna håller till i ’Language Training Centre’, mitt emot huvudskolan. Här finns det 6 klassrum, lounge med kaffehörna samt ett digitalt språklabb med datarum. I alla byggnader finns fri tillgång till internet och wifi. Skolan erbjuder eftermiddags- och kvällsaktiviteter varje vecka, som till exempel stadsvandring, pubbesök, filmvisning och sport. På helgerna ordnas dagsutflykter till ’The Lake District’, norra Wales, Liverpool och Manchester.

Alla lärare är utbildade att undervisa i engelska som främmande språk och många av dem har erfarenhet av att arbeta i andra länder. Lärarna deltar regelbundet i kurser och workshops för att hålla sig uppdaterade med den senaste metodiken och pedagogiken. Kurserna fokuserar på att du ska bli säkrare och få bättre flyt i kommunikationen och hänsyn tas till individuella behov. Du tränar dig på att läsa, skriva, tala och förstå engelska tillsammans med deltagare från hela världen.

För mer information om kursdelen i Stockholm

Kontakta Folkuniversitetet 08-789 42 00.

Sista anmälningsdag

26 februari 2020. Anmälningar efter detta datum tas emot i mån av plats.

Fortsättningsmöjligheter

Passa på att underhålla och utveckla dina kunskaper till hösten. Vi erbjuder flera fortsättningskurser både på Folkuniversitetet och i Chester.

Reseinformation

Resan bokar du på egen hand. Flyg till Manchester (alternativt Liverpool). Direktflyg med SAS Stockholm - Manchester finns. Resan från flygplatsen till Chester tar ca 40 minuter. För mer information om bussar från flygplatserna, se gärna www.manchesterairport.co.uk/to-and-from-the-airport/.

Om man flyger till London avgår tåg regelbundet från Euston station till Chester. Resan tar ca 2,5 timmar. Se www.nationalrail.co.uk för mer information.

17 apr 2020