Engelska 50+ i Kapstaden

Plats Utomlands

Kurs för dig som är aktiv och tycker om djur, natur och kultur! Du läser engelska medan du utforskar Kapstaden med omnejd.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagen måndag till torsdag läser du engelska på din nivå. Du tränar läs- och hörförståelse, ordförråd och grammatik, tal och skrift och att kommunicera bättre i vardagen. På eftermiddagarna deltar du i ett spännande aktivitetsprogram, med bland annat besök på taffelberget, Godahoppsudden, vinprovning och vandringsturer på schemat. Torsdag till söndag åker du iväg en tur längs Garden Route med bland annat besök på en strutsfarm, besök i de berömda grottorna Cango Caves, kanottur på Wilderness lagoon, besök på en fristad för elefanter och en safari i bushen. Kontakta oss så skickar vi ett detaljerat program.

  • 16 lektioner per vecka måndag - torsdag
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Alla nivåer (A1 – C1)
  • Kursmaterial ingår inte, men kan lånas på skolan
  • Aktivitets- och utflyktsprogram
  • Boende i värdfamilj Plus inklusive frukost och middag, 13 nätter (söndag till lördag)

Kursdatum

2023:
26 februari - 11 mars
12 - 25 november.

Kursavgift

Med boende i enkelrum: 23 500 kr
Med boende i dubbelrum: 21 300 kr per person (endast för personer som reser tillsammans)

I kursavgiften ingår lektioner enligt ovan, boende i värdfamilj av hög standard med privat badrum och halvpension, aktiviteter, utflykter, safari, transporter, 3-stjärnigt boende med frukost och middag under Garden route- och safariresan, inträden, guider. Drycker och luncher ingår inte. Transfer t/r flygplatsen – inkvartering ingår inte, men kan bokas genom oss.

Lektionstider

Måndag till torsdag 9:00 - 12:40

Skolan

Good Hope Studies består av två skolor, en i centrum av Kapstaden och en i de södra förorterna. Om du föredrar citypulsen väljer du skolan i centrum. Den ligger i hjärtat av ett shoppingcenter och med gångavstånd till många sevärdheter. Centrumskolan består av 10 klassrum med luftkonditionering, ett bibliotek med sydafrikansk litteratur, studierum med tillgång till datorer och wifi samt ett rekreationsområde och ett atrium.

Skolan i förorten Newlands består av två byggnader, med sammanlagt 16 vackert inredda klassrum. Här finns också ett rekreationsområde med trädgård och pool, afrikanska böcker, självstudierum med datorer och tillgång till wifi samt fri tillgång till te och kaffe. Den här skolan väljer du om du vill komma bort från det livliga centrum.

Det är här de flesta värdfamiljerna bor men det är ändå lätt att nå centrum med tunnelbanan. Båda skolorna ligger i säkra och lugna områden. Skolan ordnar även fritidsaktiviteter vissa kvällar i veckorna samt halv- och heldagsutflykter på helgerna.

Undervisning

Kursdeltagarna kan förvänta sig en effektiv och modern undervisning. Lektionerna utformas runt deltagarnas behov och intressen och tar upp de fyra språkområdena läs- och hörförståelse, tal och skriftspråk. Fokus ligger på kommunikation och situationer i verkliga livet. Man använder åtminstone två textböcker på varje nivå, men lärarna använder sig också av eget material som ger dem möjlighet att få med sydafrikansk kultur och historia i undervisningen.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
980238
Pris
21300 kr