Engelska & segling för ungdomar i Weymouth

Plats Utomlands

En perfekt kombination för ungdomar 13 – 17 år som gillar att segla!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagarna studerar deltagarna språk tillsammans med ungdomarna i 'Engelska & aktiviteter'. Eftermiddagarna består av 10 halvdagar som ägnas åt segling. Utöver detta arrangeras kvällsaktiviteter och utflykter, allt under överinseende av lärare och fritidsledare från skolan. Seglingslektionerna äger rum på ’Weymouth and Portland Sailing Academy’ som också var värd för OS-seglingen 2012. Inga förkunskaper i segling är nödvändiga, utan var och en placeras i en grupp efter sina förutsättningar. Deltagarna ska dock vara simkunniga. Träningen sker under avslappnade former i säker miljö av professionella instruktörer. Elever under 16 år får inte avvika från gruppen vid utflykter etc. utan målsmans skriftliga tillstånd. All nödvändig utrustning tillhandahålls av skolan, inklusive våtdräkt och flytväst. Säkerheten är stor. Det går minst en vuxen på sex ungdomar när man är i vattnet och man har även patrullbåtar. I händelse av för dåligt seglingsväder, ordnas andra vattensportaktiviteter. På lördagar åker seglingsdeltagarna på heldagsutflykter tillsammans med ungdomarna i Engelska & Aktiviteter. Söndagar är lediga dagar då du kan umgås med värdfamiljen och/eller kompisar. Vid kursens slut får deltagarna ett kursintyg, 'Royal Yachting Association Certificate'.

Du kan också välja windsurfing istället för segling till samma pris.

Boende

Inkvartering sker i delat rum i värdfamilj. Familjerna är speciellt utvalda och godkända av skolan. Frukost och middag serveras i familjen måndag till fredag, lunchen serveras i skolan. På helgen serveras alla måltider i familjen.

Reseinformation

Flyg: London Heathrow
Transfer: En s.k. courier service ordnas av skolan varje söndag fram till och med den 13/8 mellan kl. 09.00 och 17.00 för att hämta kursdeltagare på Heathrow flygplats. En representant från skolan väntar i ankomsthallen efter pass- och tullkontroll med en skylt ”The Weymouth English Centre”. Han/hon bär en gul T-shirt och foto-ID. Observera att man kan behöva vänta i upp till 2,5 timmar på deltagare som anländer med andra flyg, därför är det bra om man försöker anlända mitt på dagen. På hemresan gäller samma service lördagar för flighter som går efter kl. 14.00. En representant från skolan följer med till flygplatsen och hjälper till vid incheckning. Pris, se nedan. Restiden Heathrow - Weymouth är ca 2 timmar och 45 minuter. Om du anländer till en annan flygplats kan taxi förbeställas genom oss. Kontakta oss för priser.

För bussresa till/från Weymouth på egen hand finns information på www.nationalexpress.com. Restiden är ca 4-5 timmar.

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag om vilka regler som gäller.

Allmän information

 • 15 lektioner engelska per vecka
 • Varje lektion är 45 minuter
 • Boende i värdfamilj i delat dubbelrum med helpension
 • Segling 5 eftermiddagar per vecka
 • 4 kvällsaktiviteter per vecka
 • 1 heldagsutflykt varje lördag
 • Max 16 deltagare per grupp
 • Kurslängd 2 – 4 veckor
 • Alla nivåer
 • Kursmaterial ingår
 • Karta över Weymouth ingår
 • Kursintyg efter avslutad kurs
 • Ankomstdag söndag, avresedag lördag

Kursavgift 2023

2 veckor: 25 800 kr
3 veckor: 38 300 kr
4 veckor: 50 700 kr

Transfer t/r Heathrow tillkommer med 2600 kr.

Enkelrum kan fås mot ett tillägg på 360 kr vecka (i mån av plats). Behöver du specialkost (till exempel gluten- eller laktosfri kost), kan det fås mot ett extra tillägg på 300 kr per vecka.

Kursstarter 2023

Valfri måndag mellan 2 juli och 12 augusti. Ankomst söndag före kursens start, avresa lördag efter kursens slut. Sista startdatum är den 1/8.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.15 - 12.30

Skolan

På Weymouth English Centre arrangeras sommarkurser för ungdomar av olika nationaliteter. Skolan grundades år 2003 av Barbara och Michael Wills som också grundade och drev The Salisbury School of English i 27 år. Deltagarna kommer från världens alla hörn. Skolan, som är auktoriserad av the British Council, ligger cirka 10 minuters promenad från stranden. Kurserna hålls på Weymouth College som består av rymliga och modernt utrustade klassrum. På skolan finns bibliotek, datarum med tillgång till Internet, uppehållsrum och café. Här finns även tillgång till teater, sporthall, volleyboll- och fotbollsplan och ett hantverkscenter. Eleverna äter sin lunch i skolans matsal.

Undervisning

Alla lärare har stor erfarenhet av att undervisa i engelska som främmande språk och man följer noggrant med i nya rön inom pedagogiken. Lärarna är ofta unga och använder en metodik som gör det roligt att lära sig språket. Stor vikt läggs vid den muntliga delen - att kunna förstå och uttrycka sig. Deltagarna kommer från många olika länder och man upptäcker nyttan och glädjen att kunna prata med ungdomar av andra nationaliteter.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
102517
Pris
25800 kr