Allmän engelska/examenskurs i Cambridge

Plats Utomlands

Den här kursen kombinerar gruppundervisning med självstudietimmar samt ett tillvalsämne. Fokus ligger på kommunikation.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Allmän engelska/examenskurs är en kurs i allmän engelska som består av 21 timmar gruppundervisning per vecka + 10 självstudietimmar per vecka med tillgång till lärarhandledning. Lektionerna är uppdelade i två avdelningar. Morgonlektionerna ägnas åt grammatik, språkuppbyggnad, ordförråd och uttal, förmiddagslektionerna åt tal, hörförståelse, läsförståelse och skrivövningar. Fokus ligger hela tiden på kommunikation. Utöver detta tillkommer ett tillvalsämne 6 timmar per vecka (1,5 timmar per dag måndag till torsdag). En del tillvalsämnen löper under hela året medan vissa ändras var fjärde vecka under säsongsprogrammet. Du väljer ett tillval inom ett brett antal ämnen, indelade i tre olika grupper. Tillvalsämnet ingår i kursavgiften och väljs på skolan vid kursstart. Här är några av ämnena (med reservation för ändringar):

Academic English

English for Academic purposes – för dig som ska söka in till universitet
Cambridge Exam workshop – för dig som ska ta en Cambridge-examen
Writing practice – för dig som behöver extra hjälp med att uttrycka dig i skrift
Grammar workshop – för dig som behöver fördjupa dig inom ett område i grammatiken som du tycker är extra svårt

Speaking and Listening

Vocabulary in Situations – du behöver olika ordförråd inom olika områden, och här har du chansen att lära dig nya ord och uttryck inom ett brett område, allt från på marknaden till hos tandläkaren.
Multi-media English – för dig som har extra svårt med hörförståelse och tal. Du övar med hjälp av audiovisuellt material.
Ideas and Issues – här får du chansen att öva på att uttrycka dina åsikter i frågor som är viktiga just för dig
Cartoon Films – lär dig engelska med hjälp av Simpsons, South Park, etc.
Reading for Pleasure – Berättelser, poesi, pjäser och sångtexter hjälper dig med läsförståelse och tal

Special Interest

Cambridge People and Places – lär dig mer om det historiska Cambridge, besök intressanta plaster och möt invånarna i den berömda universitetsstaden
Communication in Business – träna upp och utveckla din affärsengelska
Film studies – genom att titta på film och diskutera dem tränar du hörförståelse, tal och bygger ordförråd

  • 21 lektioner per vecka
  • 10 lärarhandledda självstudietimmar per vecka (frivilligt)
  • Brett urval av tillvalsämnen
  • Varje lektion är 60 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Minimum 2 veckor upp till ett skolår
  • Alla nivåer vinter, vår och höst, låg till avancerad nivå sommar
  • Minimiålder 16 år
  • Kursmaterial ingår

Kursavgift

2 veckor: 9 900 kr
4 veckor: 18 200 kr
8 veckor: 34 100 kr
12 veckor: 47 300 kr

Kurstider

Måndag till torsdag 9.00 - 15.15 + självstudier Fredag 9.00 - 12.45 + självstudier

Kursstart

2020: valfri måndag för kortare kurser. Terminskurser, 12-veckorsprogram, startar 6/1, 30/3, 22/6 (14 veckor), 28/9.

Ingen undervisning följande datum: 13/4, 25/5.

Skolan

The Cambridge Academy of English grundades 1975 och sedan starten har mer än 14 000 kursdeltagare av 75 olika nationaliteter studerat här. Skolan ligger i ett lugnt bostadsområde i Girton, ca 15 minuters bussfärd från Cambridge centrum. Atmosfären är mycket välkomnande och man har ett eget campus med en stor trädgård. I huvudbyggnaden finns, förutom klassrum, en multimediasal, en interaktiv internetsal med modern utrustning, bibliotek, ett sällskapsrum med tidningar och TV samt en cafeteria med lunchrestaurang.

Affärskurserna hålls i en separat, mindre byggnad på området, ’Professional Centre’, som kursdeltagarna kan utnyttja även kvällar och helger. Här är man aldrig fler än 19 kursdeltagare samtidigt. I båda byggnaderna finns tillgång till fritt, trådlöst Internet. På skolområdet kan man spela volleyboll eller tennis och i närområdet finns möjligheter till golf och simning. Skolan ordnar även fritidsaktiviteter och helgutflykter.

Undervisning

Individen står hela tiden i fokus, alla har olika specifika behov och målsättning med sina studier. Skolan är tillräckligt liten för att möta alla individuella behov, men är tillräckligt stor för att kunna erbjuda olika kurser på flera nivåer. Skolans motto är ’England is our classroom’. Med det menar man att arbetet utanför lektionerna är lika viktigt som arbetet på lektionerna. Kursdeltagarna uppmuntras att kommunicera med sin omgivning även utanför skolan genom olika uppgifter. Till sin hjälp har man också en självstudieavdelning med tillgång till bibliotek, interaktiva dataprogram och lärarhandledning. Om man går en kurs på minimum 2 veckor, får man även regelbundet individuellt träffa sin lärare, ett viktigt moment för att utvärdera sina framsteg och få hjälp att komma vidare.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
101546
Pris
9900 kr