Engelska & aktiviteter för ungdomar i Weymouth

Den här sommarkursen för ungdomar 13 – 17 år förbättrar engelskan på ett roligt och kreativt sätt!

/

Kursbeskrivning 

På förmiddagen har man lektioner i engelska. Tonvikten ligger på att utveckla elevernas kommunikationsfärdigheter för att få flyt och säkerhet i språket. Man arbetar mycket med tal- och hörövningar som bygger på aktivt deltagande från eleven. Projektarbeten förekommer också och man lär sig mer om brittiska seder och bruk och får jämföra dem med sina egna. Eleverna förväntas använda engelska både i och utanför klassrummet. Eftermiddagarna ägnas åt utflykter, sportaktiviteter, hantverk eller drama och på kvällarna ordnar man aktiviteter som t.ex. barbecue, bowling, bio och disco. På lördagar ordnas utflykter till intressanta platser, t.ex. London, Oxford, Bath eller Stonehenge. Alla aktiviteter sker under överinseende av erfarna fritidsledare. Söndagar är lediga dagar då du kan umgås med värdfamiljen och/eller kompisar. 

Boende 

Inkvartering sker i delat rum i värdfamilj. Familjerna är speciellt utvalda och godkända av skolan. Frukost och middag serveras i familjen måndag till fredag, lunchen serveras i skolan. På helgen serveras alla måltider i familjen. 

Reseinformation 

Flyg: London Heathrow 
Transfer: En s.k. courier service ordnas av skolan varje söndag 2/7 – 13/8 mellan kl. 09.00 och 17.00 för att hämta kursdeltagare på Heathrow flygplats. En representant från skolan väntar i ankomsthallen efter pass- och tullkontroll med en skylt ”The Weymouth English Centre”. Han/hon bär en gul T-shirt och foto-ID. Observera att man kan behöva vänta i upp till 2,5 timmar på deltagare som anländer med andra flyg, därför är det bra om man försöker anlända mitt på dagen. På hemresan gäller samma service lördagar för flighter som går efter kl. 14.00. En representant från skolan följer med till flygplatsen och hjälper till vid incheckning. Pris, se nedan. Restiden Heathrow - Weymouth är ca 2 timmar och 45 minuter. Om du anländer till en annan flygplats kan taxi förbeställas genom oss. Kontakta oss för prisuppgift. 

För bussresa till/från Weymouth på egen hand finns information på www.nationalexpress.com. Restiden är ca 4-5 timmar. 

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag om vilka regler som gäller. 

Allmän information 

 • 15 lektioner engelska per vecka 
 • Varje lektion är 45 minuter 
 • Boende i värdfamilj i delat dubbelrum med helpension 
 • 5 eftermiddagsaktiviteter per vecka 
 • 4 kvällsaktiviteter per vecka 
 • 1 heldagsutflykt varje lördag 
 • Max 16 deltagare per grupp 
 • Kurslängd 2 – 4 veckor 
 • Alla nivåer 
 • Kursmaterial ingår 
 • Karta över Weymouth ingår 

Kursavgift 2023 

2 veckor: 20 020 kr 
3 veckor: 29 590 kr 
4 veckor: 39 050 kr 

Gruppransfer t/r Heathrow tillkommer med 2 860 kr. 

Enkelrum kan fås mot ett tillägg på 400 kr per vecka (i mån av plats). Behöver du specialkost (till exempel gluten- eller laktosfri kost), kan det fås mot ett extra tillägg på 330 kr per vecka. 

Kursstarter 2023 

Valfri måndag mellan 2 juli och 12 augusti. Ankomst söndag före kursens start, avresa lördag efter kursens slut. Sista startdatum är den 1/8. 

Lektionstider 

Måndag till fredag 9.15 - 12.30 

Skolan 

På Weymouth English Centre arrangeras sommarkurser för ungdomar av olika nationaliteter. Skolan grundades år 2003 av Barbara och Michael Wills som också grundade och drev The Salisbury School of English i 27 år. Deltagarna kommer från världens alla hörn. Skolan, som är auktoriserad av the British Council, ligger cirka 10 minuters promenad från stranden. Kurserna hålls på Weymouth College som består av rymliga och modernt utrustade klassrum. På skolan finns bibliotek, datarum med tillgång till Internet, uppehållsrum och café. Här finns även tillgång till teater, sporthall, volleyboll- och fotbollsplan och ett hantverkscenter. Eleverna äter sin lunch i skolans matsal. 

Undervisning 

Alla lärare har stor erfarenhet av att undervisa i engelska som främmande språk och man följer noggrant med i nya rön inom pedagogiken. Lärarna är ofta unga och använder en metodik som gör det roligt att lära sig språket. Stor vikt läggs vid den muntliga delen - att kunna förstå och uttrycka sig. Deltagarna kommer från många olika länder och man upptäcker nyttan och glädjen att kunna prata med ungdomar av andra nationaliteter. 

Har du frågor? 

Kontakta Internationella Skolorna 

info@is.se 

Kurstarter och priser