Engelska för nybörjare

Plats Örebro

Nybörjarkurser i engelska för dig som aldrig tidigare studerat engelska eller bara kan lite. Kurserna går en dag i veckan.

Boka kursen nu

Det här är en nybörjarkurs i engelska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på engelska. Vid kursens slut kan du samtala om enklare ämnen med någon som talar långsamt och tydligt.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst engelska tidigare eller läst engelska på nybörjarnivå för länge sedan..

Mål

Efter kursen har du kunskaper i engelska på nivå A1-A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på engelska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har engelska som modersmål, akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Information om litteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Kursledare

Robin Jones

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet

info.orebro@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2020 - 16 mar 2020
Må 17:15 - 18:45
Tillfällen
6
Plats
Drottninggatan 38, 70223 Örebro
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1045592
Pris
1215 kr