Våld mot kvinnor

Plats Jönköping

Är du intresserad av att lära dig mer om mäns våld mot kvinnor och diskutera det stora samhällsproblemet med andra? Kanske brinner du redan för kvinnorättsfrågor, eller så vill du lära dig mer. Våld kan se olika ut, här får du möjligheten att öka dina kunskaper.

Boka nu

Beskrivning

Våld kan ta olika former och det är viktigt att sprida information om ämnet mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Men det är ännu viktigare att våga prata om dessa ämnen med våra medmänniskor.

Vad innebär det att vara utsatt för våld? Hur kan vi upptäcka våld och hur kan vi stötta någon som man misstänker att någon är utsatt?

I denna studiecirkel kommer vi att diskutera dessa frågor.

Syfte

Målet med denna studiecirkel är att sprida kunskap och lära oss mer om våld i nära relation. 

Anmäl ditt intresse!

Vi tar emot intresseanmälningar nu. Du kan anmäla ditt intresse genom att boka dig på denna kurs. När vi har fått in tillräckligt med anmälningar kontaktar vi er för att starta igång studiecirkeln.

Det är helt okej att kontakta oss för att ställa frågor om gruppen, bara prata av dig eller om du vill anmäla dig. Din anmälan kommer att behandlas konfidentiellt och ingen annan kommer att få veta att du har kontaktat oss.

Folkuniversitetet x Kvinno- och tjejjouren i Jönköping

Denna studiecirkel arrangeras genom ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Kvinno- och tjejjouren i Jönköping och utgår ifrån Kvinnojourens podcast "Orden från jouren". Representanter från Kvinno- och tjejjouren kommer att finnas tillgängliga med sin kompetens under cirkelns gång.

Orden från jouren podcast: Orden från jouren podcast

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
8
Första tillfället
kl -
Studietimmar
16
Kurs-ID
115164
Pris
0 kr