Hur var det på nätet idag?

Plats Linköping

Kom och lyssna på skolkuratorn Zorita Björlund och Youtubern och dokumentärfilmaren Pontus "ANJO" Björlund där de bl a tar upp nätets roll i identitetsutvecklingen. Föreläsning följs av diskussioner och du får råd och tips kring om vad varje förälder bör känna till gällande ditt barn och deras aktiviteter på nätet.

Boka nu

Hur var det på nätet idag?
Idag så är sociala medier den nya skolgården, appar styr leken och vi vuxna har inte erfarenhet av att vara en ungdom i IT- uppväxtens skugga. Hur kan vi hjälpa våra ungdomar att surfa lugnt och säkert?

Skolkurator Zorita berättar om bl.a nätets roll i identitetsutvecklingen.
Hur kan man prata om porr, dickpiks och nudes. Hon kommer lyfta lite om dataspel och gaming, vad hon ser i det sociala spelet på nätet.
YouTubern och dokumentärfilmaren Pontus “ANJO” Björlund ger er tips och råd kring hur ungdomars vardag kan se ut på nätet. Vad han ser i sitt arbete med att bl.a. granska influenser mm på sociala medier som varje förälder bör känna till. 
Hur påverkar nätet era barns värderingar?


Om oss
Zorita Björlund, är beteendevetare och sociolog och har i större delen av sitt liv arbetat med barn och ungdomar.
Sedan 2005 har hon arbetat som skolkurator på både högstadiet och gymnasiet. Hon har innan dess verkat inom förskolan
men också arbetat som vägledare. I flera år har hon arbetat med föräldrautbildning, både med egendesignade föreläsningsserier
samt som utbildare inom ABC-tonår, ett forskningsbaserat program för föräldrar.


Pontus Björlund driver företaget Anjo Production AB och är nu aktuell med dokumentärserien Den osynliga sjukdomen 2 - en serie om psykisk ohälsa. Han har även en Youtubekanal där han lägger ut en del dokumentärer men också i sitt content kritiskt granskar influenser och kreatörer på sociala medier

Kursledare

Zorita Björlund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 okt 2023 - 18 okt 2023
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 18 okt 2023 kl 18:00-20:00
Plats
Sankt Larsgatan 44, 58224 LINKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
105689
Pris
100 kr