Öka det ideella engagemanget

Plats Stockholm

Är du med i en förening och upplever att ditt eget eller andras engagemang sviktar? Aron Schoug från Stockholms universitet berättar om sin forskning om ideella föreningar och ger verktyg för hur engagemanget ska kunna stärkas.

Boka kursen nu

Föreläsningen hålls fysiskt på Kungstensgatan 45.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har sänkt tak till 20 personer och håller avstånd i föreläsningssalen. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till denna föreläsning.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

Det ideella engagemanget är en förenings viktigaste resurs, men samtidigt en resurs som det råder konstant brist på i många föreningar. I den här föreläsningen presenteras forskningsresultat som kan hjälpa föreningarna att förstå engagemangets mekanismer bättre.

Många som hoppar av sitt uppdrag säger att de inte har tid, men det är inte alltid hela sanningen. Att få in engagemanget i livspusslet är viktigt men det finns också annat som spelar roll, såsom att få arbeta med just de frågor man brinner för, att känna samhörighet i arbetsgruppen och att få vara delaktig i beslutsprocesser.

Föreläsningen ger konkreta verktyg och inspiration men uppmuntrar samtidigt till kritisk reflektion över den egna verksamheten. Målet är att deltagarna efter passet ska ha en idé om några saker som de kan börja/sluta/fortsätta med för att få fler att engagera sig mer i föreningen.

Föreläsare

Aron Schoug är doktorand vid Stockholms universitet i pedagogik med intresse för ideellt arbete, ledarskap, organisationer och kollektiva lärprocesser. Föreläsningen bygger på hans bok Motivera ideella som används som internutbildningsmaterial i många föreningar. Aron är också en flitigt anlitad föreläsare i föreningslivet och har en bakgrund som studiecirkelledarutbildare inom folkbildningen.

Kursledare

Aron Schoug

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2022 - 10 feb 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1113046
Pris
0 kr