Prepping och krisberedskap Distans live

Plats Distans

Sverige och världen är i allvarlig kris till följd av Coronapandemin. Vi anpassar föreläsningen efter rådande läge avseende Covid-19 och de slutsatser och nya erfarenheter som myndigheterna har dragit av händelsen.

Boka kursen nu

Föreläsningen sker online som "distans live" vilket innebär att lektionerna sker på Zoom eller liknande plattform, där du kan se och prata med både de andra kursdeltagarna och kursledare. Du får en länk i samband med kursstarten till det digitala klassrummet.

Har du gjort rätt saker? Vad kan du göra för att vara så bra förberedd det går framåt och vad kan du göra mer?

Överlevnads-och krisberedskapsexperten Torbjörn Selins föreläsning handlar om hur vi bäst kan förbereda oss inför kriser - oavsett anledning – men med extra fokus på den situation vi nu befinner oss i. Vi tittar på reaktioner och beteenden som uppstår och hur du kan hantera olika situationer men också hur du kan se till att klara många dygn utan bland annat el, vatten, internet och andra funktioner som vi ofta tar för givna.

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till dig som vill vara bättre förberedd vid en kris och vill veta hur du ska göra för att klara dig i minst sju dygn men också till dig som vill ha fördjupad kunskap om just kris till följd Coronaviruset.

Mål

Du kommer att få kunskap om hur du kan klara en situation när samhällets normala service och tjänster inte fungerar som vanligt. Du får lära dig hur du bäst förbereder dig i händelse av en kris, vilka produkter du bör ha hemma, hur du bör prioritera, människans basala behov, förväntade reaktionsmönster i ett krisläge, hur du hjälper dina anhöriga och medmänniskor. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Du får lära dig om vilka fysiska och mentala behov människan har, hur vi fungerar i extrema situationer och vad du kan göra för att bli en överlevare. Vi fokuserar också på en av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss – vår vilja att hjälpa varandra. Regeringen har genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gått ut med uppmaningen att individen bör klara sig helt själv i minst sju dygn. På denna föreläsning får du veta hur - kunskap lätt att bära, livsviktig att ha.

Vi går igenom följande områden:

  • Samhällets uppbyggnad och beredskap
  • Hoten mot samhälle och individ
  • Samhällets sårbarhet
  • Människans behov (fysiskt och mentalt). Vad behövs för att överleva?
  • Reaktioner vid en kris: igenkänningsfaktorer, flockbeteende, förberedelser. Vem blir en stabil ledare?
  • Vad kan vi göra för att bli bättre på att hantera en kris?
  • Beredskap efter Covid-19
  • Vad kan du göra för att skydda dig?
  • Hur du blir en prepper och överlevare. Hur du hjälper andra
  • Utrymme för frågor

Du kan skicka in dina frågor via mejl innan föreläsningen (mejladressen får du vid anmälan). Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor i chatt i anslutning till föreläsningen.

Arbetssätt

Kursledaren är expert inom överlevnad och krisberedskap och blandar teori, fakta, tips och praktiska frågor.

Kursledare

Torbjörn Selin

Fler och fler människor söker sig till naturen för att hitta ro, inspiration och äventyr. Att ha goda kunskaper i hur du tar hand om dig både vid ditt vanliga friluftsliv eller om det värsta skulle hända ger dig goda förutsättningar för att få ut det mesta av vistelsen i vildmarken.

Torbjörn Selin är en av Sveriges mest erfarna utbildare inom överlevnad. Med bakgrund som överlevnadsinstruktör i försvaret och instruktör i Svenska Överlevnadssällskapet har Torbjörn utbildat hundratals och åter hundratals personer under alla typer av väderförhållanden.

Du kan känna dig trygg i att de kunskaperna du får kommer att förmedlas med en enkel pedagogik med bra känsla för din och gruppens behov, dessutom med glimten i ögat, värme och en stor portion humor.

Torbjörn Selin – Folkuniversitetet Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
29 mar 2021 - 29 mar 2021
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
1
Studietimmar
3
Kurs-ID
1090553
Pris
375 kr