Frihetsberövade unga - vikten av öppnare former

Plats Stockholm

I samarbete med kriminologiska institutionen på Stockholms Universitet erbjuder Folkuniversitetet under våren 2020 en föreläsningsserie på fyra föreläsningar om olika aktuella tema inom kriminologiforskning.

Boka kursen nu

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Ungdomar mellan 15-17 år som lagförs för mycket allvarliga brott döms i Sverige oftast till påföljden sluten ungdomsvård som verkställs vid särskilda ungdomshem.
På föreläsningen presenteras en studie av betydelsen för dessa ungdomar av att under verkställigheten få vistas under öppnare former. Både betydelse för återfall i brott och för vardagen vid institutionerna tas upp.

Föreläsare:Tove Pettersson, professor i kriminologi. Kriminologiska institutionen, Stockholms Universitet.

Tove Petterssons forskning har exempelvis behandlat ungdomar på institution, polisen arbete riktat mot ungdomar, diskriminering inom rättsväsendet samt olika aspekter på genus och brott. Flera av hennes studier har haft ungdomar i fokus.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
26 nov 2020 - 26 nov 2020
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1072534
Pris
0 kr