Stadsvandring i Göteborg

Plats Göteborg

Ta med dina medarbetare och upplev Göteborg till fots tillsammans med en auktoriserad Göteborgsguide!

Boka

Lyssna på intressant historia från olika tidsepoker och njut av en kunskapsberikande och skön promenad. Lär känna staden med dess dåtid, nutid och framtid. Bakom hus, gator, torg och skulpturer finns en berättelse i stort och i smått. Under promenaden fikar vi på kafé

Välj mellan:

Inom vallgraven

Om den befästa staden Göteborg från Gustav II Adolfs dagar. Vi promenerar från Gustaf Adolfs torg längs Stora hamnkanalen till Tyska kyrkan, Kronhuset och Västra hamngatan – en kanal i det gamla Göteborg, som anlades efter en holländsk stadsplan på 1600-talet. Vi avslutar vid Carolus Rex, där del av Göteborgs gamla stadsmur står kvar. 

Kulturreservatet Klippan

Om Svenska Ostindiska Kompaniet, Carnegie Porter och Älvsborg slott. Vi promenerar från Svenska Ostindiska Kompaniets välbevarade trähus till den brittiske entreprenören David Carnegies forna industriområde för socker och porter. Vi avslutar med att utforska ruinerna från Älvsborg slott och fikar i historisk miljö på ett ångbåtskafé.

Norra Älvstranden

Om Färjenäs, Eriksberg och Sannegårdshamnen. Vi promenerar från historiskt intressanta Färjenäs där en föregångare till Göteborg anlades i början av 1600-talet till vackra Sannegårdshamnen, via Eriksberg där ett av Göteborgs stora skeppsvarv fanns. På båda sidor längs med älven finns många intressanta sevärdheter.

Praktisk information

Kläder efter väder, gärna en extra tröja. Bra promenadskor. Antalet deltagare är begränsat till 15. Det möjliggör såväl avstånd mellan deltagare som interaktion med möjlighet att ställa frågor till guiden. Kaffe eller te med ostsmörgås eller bulle på kafé ingår i alla stadsvandringar ovan.

Guidningen kan ske på både svenska och engelska.

Kontakta oss för mer information och bokning

031-10 65 77
foretag.gbg@folkuniversitetet.se


Pris exkl. moms

Tillfällen
2,5 timmar
Pris
Grupp med max 15 deltagare: 5 000 kr