Boxholm: Nyfiken på Ellen Key?

Plats Boxholm

Välkomna att fördjupa er i Ellen Keys spännande liv och intressanta idéer! Den här cirkeln är för boende i Boxholm i första hand.

Boka nu

Ellen Key var en svensk författare och feminist som levde på 1800 och 1900-talet. Hon kämpade för kvinnors rättigheter och skrev om ämnen som utbildning, inredning och föräldraskap. Man talar om att hon var både före samt i sin tid. Kan Ellens tankar och ideèr fungerat även idag?

Den här studiecirkeln är självledd av deltagarna själva och inga förkunskaper kring ämnet krävs. Kärnan i en studiecirkel är att det blir ett bra samtal och bra diskussioner om ämnet. Det är därför viktigt att alla kan bidra med sina egna tankar och reflektioner.  I en studiecirkel förväntas ingen vara expert utan alla tar ansvar att stödja gruppens kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Tillsammans hjälps ni åt att skapa en trevlig miljö under träffarna.

Upplägg:  Den här studiecirkeln består av 4 häften med efterföljande diskussionsfrågor. Ni läser ett häfte inför varje träff och diskuterar sedan innehåller tillsammans. Ni väljer själva ut dom frågor som ni tycker passar just er grupp.  Avsluta gärna cirkeln med ett besök i Ellen Keys hem Strand.

Så här går det till: Du anmäler dig genom trycka på boka knappen. Det är GRATIS delta i cirkeln.  När ni är minst tre personer som är intresserade kontaktar vi er för att hitta ett gemensamt startdatum och ge er studiematerialet. Är ni redan en grupp, en förening eller kompisgäng går det jättebra kontakta oss för just er grupp och få materialet. 

Plats: I Boxholm går det bra nyttja Biblioteket för träffarna gratis.

OM HÄFTENA Författare till häftena är Catharina Hällström, fil.dr. i pedagogik. Catharina har varit verksam inom Centrum för barnkultur på Stockholms universitet, samt medverkat i en mängd artiklar gällande barnkultur. Studiematerialet är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Ellen Key-sällskapet.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
4
Första tillfället
kl -
Plats
Storgatan 20, 59011 Boxholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115647
Pris
0 kr