Screentryck/textil och papper, helgkurs

Plats Stockholm

Lär dig screentryck- konsten att trycka på tyg och tryck dina egna mönster och motiv på tröjor och textil.

Boka kursen nu

Målgrupp

Denna helgkurs är för dig som vill lära dig att arbeta med grafiska tryck på textil och papper. Med hjälp av trycktekniken screentryck omvandlar vi en analog eller digitalt bild till ett grafiskt tryck. Inga förkunskaper krävs – endast en nyfikenhet på att lära sig nya spännande tekniker.

Mål

Efter avslutad kurs kommer du ha fått en inblick i hur screentryck fungerar. Du kommer veta vad ett genomtryck är och vilka användnigsområden ett screentryck har. Du kommer ha överfört en bild till en textilram och belyst med UV ljus, samt haft möjlighet att trycka bilden i en färg eller flera färger på tyg och/eller på papper. Beroende på din tidigare erfarenhet av att arbeta analogt och/eller digitalt anpassas trycktekniken efter dig.

Innehåll


Följande moment ingår:
  • Inspirationsmaterial till screentryck
  • Genomtryck
  • Digitalt och analogt grafiskt arbete
  • Överföra en bild med hjälp av UV ljus
  • Enfärg och flerfärgstryck
  • Screentryck
  • Stenciltryck

Undervisningsform/kursupplägg

Helgkursen kommer att börja på fredagen med ett teoretiskt pass, där trycktekniken och dess användningsområden presenteras samt introduktion av konstnärer som genom tiderna arbetat med textila tryck. Förberedelser görs för att överföra din bild till ett tryck. Under lördagen och söndagen följer praktiskt arbete. Under helgen presenteras användningsområden för screentryck, och hur man själv kan experimentera med trycktekniken. Ingen kurslitteratur behövs köpas, men det kommer att finnas gott om tips på rekommenderad läsning.Undervisningen sker individuellt efter deltagarnas kunskapsnivå. Gruppen består av ca 5-8 deltagare.


Material

Förbered och ta med en svartvit bild i A4 format. Du kan ta med bilden i pappers- eller digitalt format. Tryckramar och grundläggande screenmaterial kommer att finnas. Tyg, (bomull, t-shirt) papper och i viss mån textilfärg (om man vill trycka mycket) rekommenderas att ha med sig. Oömma kläder rekommenderas.

Tips Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58), Masters (St Paulsgatan 14) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Kursledare

Hilda Lindström är konstnär och grafiker. Hon har en gedigen grafikutbildning med en Master in Fine Arts från Konsthögskolan i Wroclaw – Polen. Hilda arbetar som grafiklärare och konstpedagog över hela landet och driver bl.a. distansutbildningen Grafikakademin på Kyrkeruds folkhögskola. Hon arbetar internationellt i olika konstprojekt. Hilda hör till den yngre generationen grafiker som brinner för att utveckla och bevara grafiken i den samtida konsten. www.hildalindstrom.net/

Hilda Lindström

Hilda Lindström är konstnär och grafiker.

Hon har en gedigen grafikutbildning med en Master in Fine Arts från Konsthögskolan i Wrocław – Polen. Hilda arbetar som grafiklärare och konstpedagog över hela landet och driver bl.a. distansutbildningen GrafikAkademin på Kyrkeruds folkhögskola.

Hon arbetar internationellt i olika konstprojekt. Hilda hör till den yngre genrationen grafiker som brinner för att utveckla och bevara grafiken i den samtida konsten.

Här kan du läsa mer om Hildas arbeten och konstnärskap: https://hildalindstrom.net

Hilda Lindström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 maj 2020 - 31 maj 2020
Fr 16:30 - 19:30
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1045345
Pris
2100 kr